19 nya miljonärer i Lidköping

102 miljoner kronor låg i Grannyre-potten som Postkodlotteriet delade ut i Lidköping. På det vinnande postnumret 531 57 fanns 238 vinnare. 19 personer blev miljonärer efter dagens utdelning. Mest vann Gunnel Broström och Inga-Lill Sturesson som fick över 8,3 miljoner kronor var.

I tisdags avslöjades det att ett postnummer i Lidköping hade vunnit i Grannyran och när vinstpotten på 102 miljoner kronor skulle delas ut var vinnarna samlade på Nya stadens torg i Lidköping. Många anhöriga, grannar, vänner och kollegor hade kommit dit för att fira vinnarna.

När programledaren Rickard Sjöberg avslöjade att den vinnande postkoden var FG utbrast det stort jubel i publiken. På den visade det sig bo 19 lottköpare som fick dela på den största delen av pengarna, 68 miljoner kronor. Hos vinnarna stod resor, husrenoveringar och bilar högt upp på önskelistorna. Men också att kunna dela med sig av pengarna till familjen.

En av dagens största vinster gick till Gunnel Broström, 78 år, som hade fyra lotter. På hennes check stod det 8 364 752 kronor.
– Vilka möjligheter, utbrast hon när hon fick se checken.
En dröm hon ska förverkliga är att åka till USA och titta på jätteträd. Utöver det vill hon dela med sig till familjen.

Grannen Inga-Lill Sturesson, 69 år, vann lika mycket, 8 364 752 kronor.
– Det är overkligt. Det fanns inte på kartan att jag skulle vinna så här mycket. Nu vill jag ut och resa, renovera och dela med mig till barn och barnbarn, sa Inga-Lill.
Barnbarnet Linnea som var med på scenen blev direkt lovad shoppingpengar till en kommande Miamiresa.

En annan lycklig vinnare var dagens yngsta storvinnare Ingrid Kanat, 36 år, som till vardags jobbar som distriktschef på ett livsmedelsföretag. Med sig upp på scenen hade hon sin man och deras tre barn. Hon var nervös när det var hennes tur att dra fram checken ur guldkuvertet.
– Det här är helt galet, jublade Ingrid när hon såg checken på 4 182 376 kronor.
Nyss hemkomna från en resa är det just nya resor de längtar iväg till.
– Ikväll blir det nog många önskningar som kommer fram vid middagsbordet. Men först och främst ska vi fira ikväll med familjen.

Läs mer om våra vinnare i Lidköping här

Om Grannyran

Hur mycket du har chans att vinna beror på:

  • om du bor i det vinnande postnumret eller i postkoden
  • hur många betalda lotter som finns i ditt postnummer och din postkod
  • hur många månader (även kallat andelar) under innevarande kalenderår som du har varit med i Postkodlotteriet
  • hur många lotter du har

Läs mer om Grannyran