Rekordstor pott till Vännäs

Rekordvinstpotten på 173 miljoner kronor landade i Vännäs. Mest vann Irene Segerljung som fick över 24,7 miljoner kronor. Totalt blev 25 personer miljonärer efter dagens utdelning.

I tisdags avslöjades det att postnumret 911 94 i Vännäs hade vunnit i Grannyran och att 91 personer skulle få dela på en vinstpott på 173 miljoner kronor. Idag samlades vinnarna på Skeppsbron i Umeå. Många anhöriga, grannar och vänner hade kommit dit för att fira vinnarna.

När programledaren Rickard Sjöberg avslöjade att den vinnande postkoden var QH utbrast det stort jubel i publiken. På den visade det sig bo 16 lottköpare som fick dela på den största delen av pengarna, drygt 115 miljoner kronor. På vinnarnas önskelistor fanns resor, skotrar, bilar, en sommarstuga vid havet och ett växthus. Men också att kunna gå ner i arbetstid och tillbringa mer tid tillsammans med familjen.

Dagens största vinst gick till Irene Segerljung, 61 år, som hade fem lotter. På hennes check stod det 24 722 859 kronor. Det är den 5:e största enskilda vinst som har delats ut sedan Postkodlotteriet startade.

- Nu ska jag hyra en helikopter och åka och hälsa på min svägerska och svåger i Piteå. Och så vill jag åka till Kanada. Pengar är inte allt i livet men det ger mycket frihet, sa hon.

På scenen fanns också Irenes svägerska Margareta Segerljung, 56 år, och Margaretas svärson André Olofsson, 33 år. De fick varsin check på 5 028 378 kronor. Ikväll tar de med hela familjen ut och firar på restaurang.

- Vi har pratat om att vi måste hitta på någonting hela byn för att fira det här. Det kanske blir en stor fest framöver, sa Margareta Segerljung.
Yngst på scenen idag var Ewa-Marie Hennström, 32 år. Hon fick ta emot den näst största checken, på hela 13 409 009 kronor. Lättnaden var stor när hon såg summan. De senaste två åren har varit tuffa med skador och sjukskrivning som följd.

- Det här är helt ofattbart men samtidigt underbart. Vinsten betyder att det är en stress som släpper. Nu behöver vi inte oroa oss för ekonomin utan kan fokusera på våra barn och på att läka, berättade hon. Dessutom blir det en ny husvagn med plats för hela familjen.

Om Grannyran

Hur mycket du har chans att vinna beror på:

  • om du bor i det vinnande postnumret eller i postkoden
  • hur många betalda lotter som finns i ditt postnummer och din postkod
  • hur många månader (även kallat andelar) under innevarande kalenderår som du har varit med i Postkodlotteriet
  • hur många lotter du har

Läs mer om Grannyran