13 Listerbygrannar blev miljonärer

Grannyran på 50 miljoner kronor delades ut under Postkodlotteriets Grannyra på Ronneby torg. Totalt blev 13 personer från Kartorp och Yxnarum i Listerby miljonärer efter utdelningen.

Den nionde maj avslöjades det att postnummer 372 94 i Listerby utanför Ronneby hade vunnit i Grannyran när vinstpotten på 50 miljoner kronor skulle delas ut var de 159 vinnarna i postnumret samlade på Ronneby torg. Många anhöriga, grannar, vänner och andra nyfikna fanns också på plats för att fira.

När programledaren Rickard Sjöberg avslöjade att den vinnande postkoden var 372 94 PN utbrast ett stort jubel bland Listerbyborna. Bland grannarna i Kartorp och Yxnarum var jublet extra högt. Hos just dessa lottköparna fanns 13 lyckliga vinnare som fick dela på den största potten, ca 33 miljoner kronor. På vinnarnas önskelistor fanns allt från resor till renoveringar av hus.
Dagens största gemensamma vinst gick till det gifta paret Anders och Inger Andersson, som med sina två lotter vardera tillsammans vann 7 102 160 kronor.

– Vi har drivit lantbruk i hela vårt liv och har fyra söner som fått hjälpa till på gården sedan barnsben, så vinsten kommer delas med dem. Sen hoppas jag att vi kanske också kan lära oss resa. Livet som bonde är lite speciellt, att kunna resa i väg kan man inte hur som helst, så det har det inte blivit så mycket av i vårt liv, säger Anders Anderson

Inger och Anders Anderssons har fyra söner, sonen Tobias har tagit över gården och bor där med sin fru Josefine Karlsson som även hon vann 1 775 540 kronor i dagens Grannyra.

Om Grannyran

Hur mycket du har chans att vinna beror på:

  • om du bor i det vinnande postnumret eller i postkoden
  • hur många betalda lotter som finns i ditt postnummer och din postkod
  • hur många månader (även kallat andelar) under innevarande kalenderår som du har varit med i Postkodlotteriet
  • hur många lotter du har

Läs mer om Grannyran