25 grannar i Malmberget blev miljonärer

I dag delades 103 miljoner kronor ut under Postkodlotteriets Grannyra på Vassara torg i Gällivare. Sammanlagt 15 personer fick dessutom checkar – flera på många miljoner kronor – av Rickard Sjöberg på scenen.

Måndagen den 9 oktober avslöjades det att postnummer 983 32 i Malmberget hade vunnit i Grannyran och i dag när vinstpotten på 103 miljoner kronor delades ut var de 39 vinnarna i postnumret samlade på Vassara torg i Gällivare. Många anhöriga, grannar, vänner och andra nyfikna fanns också på plats för att följa Grannyran, fira vinnarna samt se artisterna Robin B. och Kamferdrops uppträda.

När programledaren Rickard Sjöberg avslöjade att den vinnande postkoden var XN utbrast ett stort jubel. På den visade det sig bo 15 Malmbergsbor som fick dela på den största delen av pengarna, drygt 68 miljoner kronor. På vinnarnas önskelistor fanns allt från resor till USA, nytt körkort till köp av nya bostäder.

Dagens största vinster gick bland annat till sjuksköterskan Veronika Nejden och Helena Estholm som vardera vann 8 363 446 kronor.

– Jag har inte kunnat sova på en vecka. I dag fyller min dotter år och nu får hon önska sig vad hon vill, sade Helena Estholm, och log brett.

Om Grannyran

Hur mycket du har chans att vinna beror på:

  • om du bor i det vinnande postnumret eller i postkoden
  • hur många betalda lotter som finns i ditt postnummer och din postkod
  • hur många månader (även kallat andelar) under innevarande kalenderår som du har varit med i Postkodlotteriet
  • hur många lotter du har

Läs mer om Grannyran