Miljonregn över Mullsjö

Under söndagen delades 175 miljoner kronor ut under Postkodlotteriets Grannyra. I det vinnande postnumret 565 31 Mullsjö, fanns total 189 vinnare varav 16 storvinnare som under eventet fick ta emot checkar på miljonbelopp av Rickard Sjöberg på scenen.

I tisdags avslöjades det att 565 31 i Mullsjö var det vinnande postnumret i Grannyran. 189 lottköpare i postnumret fick dela på 58 miljoner, en tredjedel av det totala vinstbeloppet. Redan under lördagskvällen tjuvstartade Rickard Sjöberg Grannyran med en förfest för vinnarna i Mullsjö där några vinstcheckar delades ut. Men det var när Rickard under söndagens event på Hovrättstorget i Jönköping avslöjade den vinnande postkoden, QR, som störst jubel bröt ut. I den vinnande postkoden bor 16 lottköpare. Flertalet av dem fanns på plats i Jönköping och klev upp på scenen och tog emot ytterligare en check - den här gången med stora miljonbelopp. Tillsammans fick postkodvinnarna dela på den resterande vinstpotten på drygt 116 miljoner. Bland dessa fanns Margareta Laudon som inte varit så här glad på länge.

– Jag minns en sommar då jag och mina då cirka tolvåriga söner med en reskassa bestående av 600 kronor cyklade från Mullsjö till Öland. Väl framme såg vi Cornelis Vreeswijk landa med privatplan på ön och då lovade jag dem att vi också skulle få flyga en dag. Det är precis vad vi ska göra nu, berättade Margareta Laudon när hon dragit sin vinstcheck på 9 732 566 kronor.

Strax efter Margareta var det Carina Börjessons tur att dra sin check, som också var eftermiddagens största vinst, 19 465 132 kronor. Den gamla drömmen om att kunna bygga ett barnhem i Brasilien gick i uppfyllelse.

­­– Att kunna bidra till att barn kan få ett bra liv, gå i skola, få utbildning, växa upp och få det fint och tryggt i sitt eget hemland är något jag vill göra. Nu blir det barnhem i Brasilien, sade Carina Börjesson med ett stort leende.

Under söndagens Grannyra på Hovrättstorget i Jönköping uppträdde artisten Wiktoria, känd från bland annat Melodifestivalen och det bjöds på varmkorv, kaffe och kaka.

Mullsjö vann Grannyran igen 2021

Om Grannyran

Hur mycket du har chans att vinna beror på:

  • om du bor i det vinnande postnumret eller i postkoden
  • hur många betalda lotter som finns i ditt postnummer och din postkod
  • hur många månader (även kallat andelar) under innevarande kalenderår som du har varit med i Postkodlotteriet
  • hur många lotter du har

Läs mer om Grannyran