Margareta vann 9,7 miljoner när Grannyran slog ner i Mullsjö

När ryktet spred sig att Grannyran landat i Margaretas bostadsområde visste hon inte om hon var inräknad bland vinnarna eller inte. Men en av grannarna, som hade fått besök av Postkodlotteriets TV-team, knackade på dörren och förklarade hur det hela fungerar. Då förstod hon att hon också hade vunnit.

Grannyran i januari 2018 firades stort på Hovrättstorget i Jönköping och Margareta fick kliva upp på scenen och ta emot sin vinstcheck på 9,7 miljoner kronor.

Margareta har på egen hand uppfostrat två söner och haft det tufft ekonomiskt. En sommar när sönerna var i 11- och 12-årsåldern cyklade de från Mullsjö till Öland, de hade inte råd med semesteräventyr på något annat sätt. Framme på Öland fick de syn på ett litet flygplan som landade på en åker och det visade sig vara Cornelis Vreeswijk som anlänt till ön i ett privatplan. Margareta lovade då sina söner att: ”En dag ska jag ta med er på en riktig flygtur”.

Margareta lovade sina söner: ”En dag ska jag ta med er på en riktig flygtur.”

Idag har hon råd med det och det är mycket möjligt att hon tar med sig sina vuxna söner och deras familjer på en härlig flygtur någonstans. Men det viktigaste just nu, tycker Margareta, är att hon ska skänka pengar till Läkare utan Gränser och köpa fler lotter för att bidra ännu mer till alla de ideella organisationer som delar på lotteriets överskott.

”Det är ju inte bara en lott. Det är så mycket mer.”

”För det är ju så”, säger Margareta, ”att ju fler lotter som köps desto mer pengar går till organisationer och människor som behöver hjälp. Det är ju inte bara en lott. Det är så mycket mer.”

Mullsjö vann Grannyran igen

Vill du också ha chans att vinna och samtidigt bidra till 61 ideella organisationers viktiga arbete för vår planet?

Köp din lott