26 nya miljonärer i Karlstad när rekordpott på 207 miljoner delades ut

Rekordvinstpotten på 207 miljoner kronor delades ut på Postkodlotteriets Grannyra i Karlstad 13 januari. Totalt blev 26 personer miljonärer där Annika, 64, som med sina fyra lotter, tog hem en storvinst på hela 12,9 miljoner kronor.

Det var en nervös väntan för de 176 lottköparna på postnumret som under söndagen den 13 januari samlades på Stora torget i Karlstad för att ta emot sina checkar samt få reda på hur mycket de hade vunnit. Många anhöriga, grannar och vänner hade kommit dit för att fira vinnarna.

Mot varmare breddgrader med familjen

Dagens största vinst gick till Annika, 64, som med sina fyra lotter vann 12 919 374 kronor. Annika jobbar som biomedicinsk analytiker på sjukhuset i Karlstad. Hon hade med sig tre av sina barnbarn upp på scenen. Hon var jublande glad när hon fick ta emot guldkuvertet.

– Det är perfekt, utbrast hon när hon fick se checken. Nu ska vi resa med alla barn och barnbarn och ha kul ihop.

Hjälpa andra i nöd

Hockeyprofilen Pia, 64, fick ta emot en nästan lika stor check. Med tre lotter blev vinsten 12 570 201 kronor. På scenen beskrev hon en uppväxt som varit tuff ekonomiskt och hur hon alltid har gjort vad hon har kunnat för att hjälpa andra. Att vinstpengarna kommer att komma flera till del var tydligt. På frågan hur hon skulle fira vinsten var svaret självklart:

– Med en korv på Sibylla! Varpå maken Ulf Sterner brast ut i sång ”det ska va gott att leva annars kan det kvitta”.