107 miljoner delades ut till nya Grannyravinnare från Våxtorp

Mer än två tusen personer hade tagit sig till Stortorget för att se lyckliga Våxbor få dela på 107 miljoner kronor. Bland Våxborna från postnummer 312 98 var spänningen stor. Hur mycket skulle var och en av dem vinna? På scenen drog Arvingarna igång med Eloise och i tälten delades mängder av varmkorv och kanelbullar ut.

Våxtorps grannyravinnare samlade på scenen i Laholm under Grannyraevent i oktober 2019.

Guldkuvert till vinnarna

Att postnumret 312 98 hade vunnit var redan känt. Väl under tv‑inspelningen drogs den vinnande postkoden och 23 personer fick kliva upp på scen för att ta dra ut sina vinstcheckar ur stora guldkuvert. Många av checkarna som Rickard Sjöberg delade ut till de glada och nervösa vinnarna var på 2,4 miljoner. Men på några checkar stod det betydligt högre belopp. Under dagen blev totalt 24 personer miljonärer.


Marie vann den största enskilda vinsten

Den största vinsten gick till Marie Johansson. Hon är sömmerska och driver en tapetserarverkstad tillsammans med sin man Bengt‑Arne. Alla barn och barnbarn var med på torget och två av dem följde med upp på scenen vid checkutdelningen. Med fyra lotter fick Marie dra fram en check på 5,9 miljoner ur guldkuvertet. Maken Bengt‑Arne hade en lott, vilket gav 2,4 miljoner. Totalt vann de 8,3 miljoner tillsammans.

– Det är ofattbart, sa Marie när hon fick se vinstchecken. Jag vill dela med mig till barnen och åka på kryssning.

– Nu ska jag köpa en cab! Min fru sa att jag inte hade råd men nu blir det en Mustang, sa Bengt-Arne på scenen.

Glada grannyravinnare från Våxtorp tar emot sina vinstcheckar på scenen. Paret Eva och Ingvar vann mest pengar tillsammans.

Ingvar och Eva tar emot sina Guldkuvert på scenen

Eva och Ingvar vann mest tillsammans

Paret som kunde gå hem med allra mest pengar var Eva Urberg och maken Ingvar Urberg. De vann nästan 10 miljoner kronor tillsammans.

– Jag är helt mållös, sa Eva när hon fick se sin check. Jag har alltid sagt att om jag vinner så slänger jag ut köket. Nu blir det nytt kök och en slant till barn och barnbarn!


Möt vinnare från Våxtorp

Har inte alltid haft det lätt

Marie och hennes man Bengt-Arne har inte alltid haft det lätt, men nu kan de hjälpa sina barn och barnbarn att få en bra start i livet. Tillsammans vann de 8,3 miljoner.

Lotten var en hemlighet

Kristina och hennes mamma skaffade varsin lott i hemlighet och tänkte att de skulle vinna. Efter att mamman gått bort vann Kristina 4,8 miljoner i Grannyran.