Grannyran och 114 miljoner till Simrishamn

När det stod klart att Sveriges lyckligaste postnummer kunde hittas i Simrishamn blev det stor glädje. Här hamnade höstens Grannyra när totalt 114 miljoner kronor delades ut. Rickard Sjöberg och Magdalena Forsberg överraskade de vinnande grannarna från en studio.

För andra Grannyran i rad firades vinnarna, inte på ett traditionsenligt torg, utan från en studio i Stockholm där vinnande grannar ringdes upp i ett videosamtal. Vinnarna i Simrishamn fick dessutom uppleva en historisk premiär eftersom programmet ägde rum i form av en virtual reality‑produktion. Postkodlotteriet är först ut med en svensk tv-sändning av det här slaget.

Pia vann 2,5 miljoner

”En dröm att kunna gå i pension lite tidigare!”

När Pia får frågan hur hon mår låter svaret ganska enkelt:

– Det är jättebra, ni ringer ju till mig!

Pia ser onekligen glad ut och vinkar till Rickard och Magdalena i studion.

– Jag har ju såklart hört talas om Grannyran och förstått att jag vunnit, men sedan vet jag inte mer.

När hon får frågan vad hon tänker göra med pengarna blir hon lite fundersam:

– Jag har ju tänkt en del på vad jag skulle kunna göra och det beror ju på hur mycket pengar jag vinner. Mycket pengar för mig skulle vara 10 000 kronor. Men det är klart att det vore en dröm att få gå i pension lite tidigare än planerat.

En liten stund senare står Pia med händerna för munnen och glädjetårarna kommer rinnande. Hon har just fått veta att hon vunnit över 2,5 miljoner kronor.

– Nu kan jag ge pengar till min dotter och hennes familj, som vill skaffa fler barn. Oj, det här är svårt att smälta!

Ingvar vinner 2,8 miljoner

”Vi har det bra, så vi kommer att dela med oss!”

Magdalena står i studion i Stockholm och ”möter” Ingvar och hans fru som strålar glatt på tv-skärmen.

– Välkomna, vi är väldigt spända att ni ringer så här en söndagsmorgon, säger Ingvar. Vi har barn och barnbarn som filmar oss här i bakgrunden (skratt).

Magdalena undrar om de har någon dröm.
– Vi har tänkt att göra en längre USA‑resa när gränserna öppnas igen. Vill inte bara se New York, utan även Grand Canyon och uppleva den fina naturen.

Magdalena håller upp ett stort guldkuvert och Rickard drar ut checken.

Glädjeskriken ekar när de ser att de vunnit över 2,8 miljoner kronor.

– Helt fantastiskt! Första tanken är vad vi ska göra med så mycket pengar. Vi har det väldigt bra redan. Men det är ju inte alla som har det, så vi vill hjälpa till. Cancerfonden och Erikshjälpen är de vi främst tänker på.

Anna vann drygt 5 miljoner kronor

Anna vinner fem miljoner

”Nu ska jag unna mig lite vardagslyx”

– Vi mår bra, säger Anna och hennes son när de blir uppringda i ett videosamtal med Rickard Sjöberg och Magdalena Forsberg.

Tidigare i veckan pratade Anna med Kicken, som glatt meddelade att Anna vunnit minst 570 000 kronor.

– Det var som en dröm och jag har inte kunnat fatta det än. Jag ska glasa in balkongen och bara unna mig lite vardagslyx.

Men nu var frågan om Anna också hade den vinnande postkoden som i så fall skulle betyda att hon vann ännu mer pengar. Efter en spänd väntan kommer Magdalena med det chockartade beskedet.

– Du driver med mig! skriker Anna när hon till slut får veta att hon plötsligt vunnit mer än fem miljoner kronor totalt.

Glädjetårarna går inte att hejda och sonen kommer fram och kramar om henne.

– Är det verkligen sant? Det är helt galet! Nu kan jag också stötta mitt favoritlag Malmö FF lite extra och skänka pengar till läktarföreningen.

Läs mer om vinnande postnummer i Simrishamn här

Härlig underhållning med Jubël

Traditionen i Grannyran är också att alltid bjuda på bra musik. Den här upplagan var inget undantag. Firandet fick sällskap i form av härliga duon Jubël som framträdde med två låtar. Först ut var den egna låten ”Someone” och därefter bjöd de på sin cover-hit ”Dancing In The Moonlight” (feat. NEIMY). I skrivande stund har låtarna streamats 21 respektive 145 miljoner gånger.

Läs mer om Grannyran

Grannyran sänds i TV4 fredagen den 16 oktober klockan 19.30