April börjar med 107 miljoner till Tingsryd

Vårens Grannyra har äntligen hittat hem! Sveriges lyckligaste postnummer finns just nu i Tingsryd tack vare en vinst på totalt 107 miljoner kronor. Rickard Sjöberg och Magdalena Forsberg överraskade de vinnande grannarna från en studio 11 april 2021.

För fjärde Grannyran i rad firades vinnarna, inte på ett torg som vanligt, utan från en studio i Stockholm där vinnande grannar ringdes upp i ett videosamtal.

Ulf och Anita vann 5,9 miljoner

”När det går, ska vi ut och resa igen!”

Ulf och Anita gick med i Postkodlotteriet främst för att kunna hjälpa så många välgörenhetsorganisationer som möjligt. Att sedan få bli miljonärer tillsammans med sina grannar var en fantastisk bonus.

När Rickard Sjöberg ringer upp ser han direkt att humöret är på topp. Snacket har gått på stan och även om Ulf och Anita inte vet exakt hur mycket de ska vinna ännu, har de redan druckit bubbel och firat med grannarna. De berättar:

– Vi är pensionärer och gör inte så mycket i dessa tider, men vi laddar för när det blir ”normalt” igen.

Så har det blivit dags att avslöja hur mycket de vunnit tillsammans. Ulf och Anita håller andan. Efter att checkar åkt ut ur guldkuverten står det klart att de vunnit drygt 5,9 miljoner.

– Man fattar inte detta, säger Anita.

Både barn och barnbarn jublar ikapp i bakgrunden. Anita fortsätter.

– Vi drömmer om att kunna få ge oss ut och resa när det fungerar igen. Sedan tror jag nog att det är dags att byta ut köket. Det är både gammalt och slitet. Tack så mycket, det satt fint!

Storvinnaren Eva

Eva vann 10,2 miljoner

”Jag vet inte vad jag ska säga…”

Eva är pensionär och har tidigare jobbat inom vården i 40 år, bland annat på ett dagcenter för demenssjuka. Hon håller sig fullt sysselsatt om dagarna och tycker om att baka och att väva.

Härom dagen fick hon veta att hennes postnummer vunnit i Grannyran. För Evas egen del betydde det att hon minst hade vunnit 840 000 kronor. När nu Rickard Sjöberg och Magdalena Forsberg ringer upp för att berätta att Eva även har den rätta postkoden, får spänningen liv på nytt.

Evas man dyker in i bild.

– Hon gillar att inreda och resa – och det är ju inte gratis, säger han.

Rickard Sjöberg håller fram ett stort guldkuvert och drar fram vinstchecken. På den står det att Eva har vunnit drygt 10,2 miljoner kronor. Samtalet exploderar i en salig blandning av vinnarvrål och glädjetårar.

– Just nu skakar jag bara! Säger Eva när hon lugnat ned sig.

Eva har en stor familj med barn, barnbarn och bonusbarn. Och här kommer pengarna göra nytta.

– Jag ska dela med mig. Jag tackar av hela mitt hjärta, avslutar en lycklig vinnar-Eva.

Syskonen Lena och Magnus vann 10,7 miljoner tillsammans

”Nu ska det byggas pool!”

Magnus bor i sitt föräldrahem och hans syster Lena köpte hus alldeles bredvid. Sedan de fick veta att deras postnummer vunnit i Grannyran, har de båda familjerna planerat att träffas och följa sändningen på TV tillsammans.

Magnus jobbar på ett företag som engagerar sig i Nepal och hjälper till att bygga upp elförsörjningen efter en jordbävning.

Lena arbetar för ishockeyföreningen TAIF och sköter bokföringen. Hon har inte ens vågat tänka tanken att man faktisk kan vinna i Postkodlotteriet – trots att hon vann 20 000 kronor för några år sedan. Men nu när Rickard Sjöberg ringer upp kommer det att handla om helt andra summor.

När vinstcheckarna äntligen har dragits ut ur guldkuverten har de båda vinnarna svårt att smälta att Lena kammat hem 8,5 miljoner och att Magnus är ny ägare av 2,5 miljoner.

– För pengarna skulle jag vilja renovera vårt badrum, men jag har inte vågat tänka i de banorna innan, säger Lena.

– Jag är chockad, säger en omtumlad Magnus. Nu ska vi bygga oss en pool. Här ska det badas!

Tusse på scen

En Grannyra är ingen riktig Grannyra utan en härlig artist. Därför var det en stor ära att ha den regerande mästaren i Melodifestivalen på plats. Innan det var dags att gå upp på scen berättade Tusse att två av de många organisationer som Postkodlotteriet stödjer, har haft stor betydelse även för honom.

När han var liten tvingades han fly från Kongo-Kinchasa till Uganda. Där fick han plats i flyktingläger som drevs av UNHCR och UNICEF. Och tack vare dem kunde Tusse och alla andra få hjälp med mat, kläder och skolundervisning.

På samma sätt som i Melodifestivalen gjorde Tusse därefter ett strålande framträdande och sjöng sin mäktiga vinnarlåt ”Voices”.

Se Daniels intervju med Tusse

Visste du att


  • 666 personer hittills har blivit miljonärer i Grannyran.
  • Av dem är det 213 stycken som vunnit minst 5 miljoner.
  • I varje Grannyra blir cirka 14 personer miljonärer.

Siffror från perioden 2005-2020.