Miljonregn i Mullsjö när 116 miljoner delades ut

Söndagen 10 oktober 2021 är ett datum som många sent ska glömma. För andra gången var det Mullsjö som vann Grannyran. Men nu var det ett annat postnummer som fick bli Sveriges lyckligaste – tack vare en vinst på totalt 116 miljoner kronor. Och vilken fest det blev på Hovrättstorget i Jönköping.

För första gången sedan pandemin bröt ut, kunde nu Grannyran hållas på ett torg där vinnarna fick träffas. Alla med lott i det vinnande postnumret hade tidigare i veckan fått dela på hälften av vinstsumman. Och nu var frågan vilka vinnare som också hade den rätta postkoden och som skulle få komma upp på scenen för att vinna resten av alla miljonerna.

Christer och Helena vann 11,8 miljoner tillsammans

”Resan till Australien blir av!”

Sedan Helena fick veta att hennes postnummer vunnit 116 miljoner tidigare i veckan har hon varit nervös inför söndagens spännande Grannyra.

– Jag har inte sovit mer än två timmar per natt, säger hon.

Efter en spänd väntan på torget i Jönköping skulle det visa sig att Christer och Helena hade turen med sig. När de dragit fram sina vinstcheckar på scenen hade de tillsammans vunnit drygt 11,8 miljoner kronor.

– Jag trodde aldrig det här skulle hända, säger Helena när hon ser hur mycket de har vunnit.

Christer ser lika förvånad ut, han:

– Förutom att förgylla livets trivialiteter, till exempel att fixa med huset, ska vi skänka pengar till organisationer, till exempel Operation Smile. Och så ska vi ut och resa igen – till Australien.

– Jag är flygrädd, men jag hänger väl på, avslutar en lycklig Helena.

Ulrika vann 2,5 miljoner

”Efter tio år kan vi åka på bröllopsresa!”

Ulrika gick med i Postkodlotteriet, främst för att kunna vara med och bidra. Hon har även skänkt pengar till Erikshjälpen i närmare 30 år.

Nu har hennes postnummer vunnit i Grannyran – och dessutom har hon den rätta postkoden som innebär att hon kommer att vinna stort.

Ulrika darrar nervöst och är lite skakig när Rickard Sjöberg ropar fram henne och ger henne guldkuvertet. Där och då får hon veta att hon blivit miljonär, för det står drygt 2,5 miljoner på hennes check.

Helena berättar vad hon vill göra för pengarna

– Jag gifte mig för tio år sedan, men vi kom aldrig iväg på någon riktig bröllopsresa. Nu kan vi äntligen det, berättar hon. Jag vill se späckhuggare med hela familjen.

– Jag vill också kunna göra många små saker, till exempel framkalla en massa kort som jag har i telefonen. Det har aldrig blivit av tidigare. Och jag ska byta ut mina glasögon.

Hennes man, Pierre, fick reda på att Grannyran landat i Mullsjö redan på tisdagen, men berättade inte för Ulrika. Hon såg det själv på Facebook någon dag senare.

Pierre säger med glimten i ögat:

– Man hoppas att man ska få vara med på vinsten. Drömresan blir att åka till Ullared.

Ingemar och Kristina vann över 17 miljoner tillsammans

”Så här rika har vi aldrig varit förut!”

Grannyran börjar lida mot sitt slut för den här gången – men det finns ett par vinnare kvar som står och väntar på sin tur. För bara några minuter sedan satt Ingemar och Kristina nere på torget och undrade spänt på om deras postkod skulle ta dem upp på scenen där Rickard Sjöberg väntade med de stora vinsterna. När beskedet väl kommer, ställer sig Ingemar med armarna i luften och bjuder på ett glädjevrål.

Efter att ha fått guldkuvertet av Rickard Sjöberg, får Ingemar och Kristina veta det som de knappt kunnat fantisera om – att de tillsammans vunnit över 17 miljoner kronor.

– Det är ofattbart! Så här rik har jag aldrig varit, säger en lycklig Ingemar! Vi ska dela med oss till barn och barnbarn.

– Och kanske bygga en pool, säger Kristina.

Vinsten kunde inte komma lägligare. Familjen har haft ett tufft år där både Ingemar och sonen drabbats av cancer. Men de är båda botade och mår bra.

– Det är skönt att det är över nu, säger Ingemar och blickar framåt.

När Rickard frågar hur paret ska fira när de kommer hem, svarar Ingemar och skrattar:

– Det vågar jag inte berätta!

Så här såg det ut när det vinnande postnumret avslöjades

Visste du att


  • 685 personer hittills har blivit miljonärer i Grannyran.
  • Av dem är det 508 stycken som vunnit 2 miljoner eller mer.
  • I varje Grannyra blir cirka 14 personer miljonärer.

Läs mer om Grannyran