109 miljoner till Stockholm

Vårens Grannyra har äntligen hittat hem – och Sveriges lyckligaste postnummer finns just nu i Stockholm. Detta tack vare en vinst på totalt 109 miljoner kronor, som jublande grannar i Vasastan får dela på. Postkodlotteriet, med Rickard Sjöberg i spetsen, firade med vinnarna på scenen i Kungsträdgården den 10 januari 2022.

För första gången någonsin har Stockholm vunnit Grannyran – och glädjande nog kunde själva eventet flytta ut i friska luften igen.

Först vinnare i postnumret

Till att börja med fick alla som har en lott i det vinnande postnumret dela på hälften av 109 miljoner. En av de 59 lyckliga vinnarna var Stefan som vann över en miljon kronor:

– Jag gifte mig under pandemin, men då kunde vi inte komma iväg på någon resa. Men nu blir det ju perfekt att använda en del av pengarna till det.

Därefter vinnare i postkoden

Den resterande hälften av totala vinstsumman går till de vinnare som dessutom har den rätta postkoden (två bokstäver). Postkoden avslöjades under stor spänning på plats i Kungsträdgården. I postkoden bor 16 lottköpare som är grannar och bor på samma gata i Vasastan. Rickard Sjöberg fick dela ut guldkuvert till vinnarna, som alla blev miljonärer.

Storvinnaren Ulla

På vinnarnas önskelistor fanns bland annat resor, balkongbygge och sommarstugor. Många av vinnarna ville också dela med sig av pengarna till familj, vänner och välgörenhet. Flera ville skänka till ideella organisationer som hjälper till i Ukraina.

Vinnaren som kunde gå hem med allra mest pengar var Ulla, 74 år. På hennes vinstcheck stod det 14 954 277 kronor. Det blev mycket glädje när hon fick se vinstsumman.

– Oj, det här är svårt att tänka sig, utbrast hon. Jag pratade precis med en granne här och vi är så glada och förväntansfulla. En vinst passar alltid, och jag ska nog kunna sätta sprätt på det här och skänka lite. Jag tänker mycket på Ukraina idag, så kan jag hjälpa till att förbättra världen gör jag gärna det.

Fler vinnare

Fritz, 82, har två lotter i Postkodlotteriet och fick en vinstcheck på 4 984 758 kronor. Fritz visste direkt vad han ville göra för vinsten.

– Helt otroligt, tack! Jag vet inte hur jag ska fira, sa han. Jag känner mig tillplattad, men jag ska nog få upp vingarna igen. Jag har alltid drömt om att åka skidor i klippiga bergen i Kanada så nu blir det av.

En annan lycklig vinnare var Armi, 55, som hade med sig dottern upp på scenen. Armi arbetar som socionom och högt upp på önskelistan fanns en sommarstuga i Stockholms skärgård. Armi har en lott och med den blev vinsten 2 492 379 kronor.

– Tack, sa hon chockat. Det blir nog en liten stuga! Jag och dottern drömmer om en liten gul sommarstuga mot Norrtälje.

Medina och Robin Bengtsson på scen

En Grannyra är ingen riktig Grannyra utan härliga artister på scen. Därför var det en stor ära att ha både Medina och Robin Bengtsson på plats. Båda var finalister i årets upplaga av Melodifestivalen – och det rådde ingen tvekan om att låtarna var lätta att känna igen. Medina framförde sin hit ”In i dimman”. Robin sjöng sina två låtar ”I Can’t Go On” och ”Innocent Love”.

Se topp 25 vinnande postnummer i Stockholm