Skurup vann 118 miljoner i årets andra Grannyra

En vinstpott på 118 miljoner kronor delades ut i Postkodlotteriets Grannyra söndagen 9 oktober. Totalt blev 21 personer miljonärer efter dagens utdelning på Stortorget i Skurup. Den största gemensamma vinsten gick till paret Therese och Stefan som kunde återvända hem 10 miljoner kronor rikare.

Tidigare i veckan avslöjades att postnummer 274 37 i Skurup hade vunnit i årets andra Grannyra. De 130 vinnarna samlades på Stortorget för att ta emot sina checkar och äntligen få reda på hur mycket de hade vunnit. Många anhöriga, grannar och vänner hade kommit för att fira vinnarna.

Först vinnare i postnumret – sedan i postkoden

Till att börja med fick alla som har en lott i det vinnande postnumret dela på hälften av 109 miljoner. Den resterande hälften av totala vinstsumman går till de vinnare som dessutom har den rätta postkoden (två bokstäver). Nu avslöjades postkoden under stor spänning på plats på Stortorget. I postkoden fanns 16 lottköpare som är grannar och som blev uppbjudna på scenen för att alltså dela på 59 miljoner kronor.

Rickard Sjöberg delade ut guldkuvert på löpande band till vinnarna, som alla blev miljonärer. På deras önskelistor fanns bland annat resor, renoveringar och solceller. Många av vinnarna ville också dela med sig av pengarna till familj, vänner och välgörenhet.

Vinnarparet Therese och Stefan

Paret som kunde gå hem med allra mest pengar var Therese och sambon Stefan. Therese arbetar som förskolelärare och Stefan arbetar med IT och digitalisering. På deras vinstcheckar stod det 6 786 172 kronor, respektive 3 393 086 kronor. Över 10 miljoner kronor tillsammans!

– Det är overkligt, sa Stefan när han dragit sin check, vi drömmer om en resa till Stockholm med sönerna, jag är så flygrädd. Men nu blir det kanske London med tåg!

Vinnaren Anna

Den yngsta vinnaren som fick komma upp på scenen var Anna, 39 år. Hon hade haft en nervös vecka i väntan på söndagens vinstutdelning. När hon drog ut sin check på 3 393 086 kronor kom ett glädjejubel och hon vände sig mot publiken och viftade med checken högt i luften.

– Det händer inte mig, det händer alla andra, sa Anna och torkade en glädjetår. Om jag får drömma stort så åker vi till Disneyland. Jag vill fortsätta känna mig ung! Det här ska jag dela med familj, vänner och Hjärnfonden, och lyxa till det med en 40 års-fest.

Medina på scen

En Grannyra är ingen riktig Grannyra utan härliga artister på scen. Därför var det en stor ära att ha härliga Medina på plats – en duo som alltid ger allt och lite till under sina shower. Nu framförde de först sina välkända hits ”Miss Decibel” och ”In i dimman”. Därefter avslutade de med sin senaste allsångslåt ”Nema problema”.

Grannyran sänds i TV4 fredagen den 14 oktober klockan 19.30.