Östhammar vann 265 miljoner i största Grannyran

En total vinstpott på 265 miljoner kronor delades ut i Postkodlotteriets Grannyra tisdagen 10 januari. Här fick 59 lyckliga vinnare bli miljonärer efter dagens utdelning på Sjötorget i Östhammar. Aldrig tidigare har så många blivit miljonärer i en Grannyra. Den största vinsten gick till Britt-Mari, som kunde lämna festen med 25 miljoner på fickan.

Tidigare i veckan avslöjades att postnummer 742 34 i Östhammar hade vunnit i den hittills största Grannyran. 106 vinnare samlades på Sjötorget för att ta emot sina checkar och äntligen få reda på hur mycket de hade vunnit. Många anhöriga, grannar och vänner kom för att fira tillsammans.

Först vinnare i postnumret – sedan i postkoden

Till att börja med fick alla som har en lott i det vinnande postnumret dela på hälften av 265 miljoner. Den resterande hälften av totala vinstsumman går till de vinnare som dessutom har den rätta postkoden (två bokstäver). Nu avslöjades postkoden under stor spänning på plats på Sjötorget. I postkoden fanns 32 lottköpare som är grannar och som blev uppbjudna på scenen för att alltså dela på 132,5 miljoner kronor.

Rickard Sjöberg delade ut guldkuvert på löpande band till vinnarna, som alla blev miljonärer. På deras önskelistor fanns allt från katter och spahelger till husbyggen och resor. Många av vinnarna ville också dela med sig av pengarna till familj och välgörenhet.

Storvinnaren Britt-Mari

Den som kunde gå hem med allra mest pengar var Britt-Mari, som fick ta emot en vinstcheck på drygt 25 miljoner kronor. Hon hade sällskap av sonen Martin och dottern Johanna på scenen när hon fick dra sin check. Det blev känslosamt när de fick se vinstsumman.

– Mamma har kämpat hela livet, hon är värd det här, sa Martin.
När Rickard Sjöberg frågade vad de skulle göra med vinstpengarna var det framför allt kvalitetstid med familjen som kom på tal.

– Pengarna ska jag lägga på barnen och se till att de har det bra. Sen ska jag köpa en ny bil, berättade Britt-Mari.

Unga vinnaren Sandra

En av de yngsta vinnarna som fick komma upp på scenen var Sandra, 36. Hon hade haft en lång och nervös vecka i väntan på festen. Sandra arbetar som undersköterska och är ensamstående med två barn. När hon drog ut sin check på 10,6 miljoner kronor blev hon stum av förvåning.

– Jag vill resa med hela familjen och köpa mig ett hus, sa hon. Det är så många möjligheter!

Nike på scen

En Grannyra är ingen riktig Grannyra utan härliga artister. Därför var det en stor ära att ha den populära och nyblivna Idol-vinnaren Nike på plats. Nike gjorde ett bejublat framträdande med sin låt ”Anything You Say”.

Grannyran sänds i TV4 fredagen den 13 januari klockan 19.30.