Vara vann 48 miljoner i soliga Sommaryran

En vinstpott på 48 miljoner kronor delades ut i Postkodlotteriets Sommaryra vid Stora Torget tisdag 18 juni. Här fick totalt 136 lyckliga vinnare samlas och dela på pengarna – 11 av de vinnande grannarna blev glatt överraskade miljonärer. En av de största vinsterna hamnade hos Anders, 46, som var 5 miljoner rikare när han lämnade Sommaryran.

Redan för två veckor sedan avslöjades att postnummer 534 91 i Vara i Västra Götaland hade vunnit i årets populära Sommaryra. Nu var det dags för de 136 vinnarna att samlas vid Stora Torget för att ta emot sina checkar och äntligen få svaret på frågan: hur mycket de hade vunnit? Många vänner, familjer och andra glada Vara-bor kom för att fira tillsammans.

Först vinnare i postnumret – sedan i postkoden

Till att börja med fick alla som har en lott i det vinnande postnumret dela på hälften av 48 miljoner. Den resterande hälften av totala vinstsumman gick till de vinnare som dessutom hade den rätta postkoden RL. Nu avslöjades postkoden under stor spänning på plats på Stora Torget. I postkoden fanns 8 grannar som blev uppbjudna på scenen för att få dela på alla miljoner.

Rickard Sjöberg delade ut guldkuvert efter guldkuvert till glada grannar. På vinnarnas önskelistor fanns allt från resor och renoveringar till härliga sommarhus.

Säg hej till storvinnarna Anders och Gunnel

En av de största checkarna gick till Anders, 46, som vann 5 201 682 kronor. Som sällskap på scenen hade han pappa Lennart och mamma Gunnel. Även Gunnel, 69, var vinnare i postkoden och vann 3 121 010 kronor.

Anders, som arbetar som bonde, visste vad han ville göra med vinsten.

– Jag vill renovera ladugårdstaket, sade han.

– Då blir det kanske ett guldpläterat tak nu, skrattade Rickard.

Tillsammans vann mor och son över 8 miljoner kronor.

– Nu kan vi ta med barn och barnbarn på en härlig resa! utbrast Gunnel medan glädjetårarna rann.

"Nu vill jag bara leva gott"

Under publikens jubel klev även Jessica, 39, upp på scenen. Till vardags arbetar hon på ett ålderdomshem i Vara och ur guldkuvertet drog hon fram en check med vinstsumman 3 121 010 kronor.

– Hur känns det? frågade Rickard Sjöberg en chockad Jessica.

Hon samlade sig snabbt och sa:

– Det känns väldigt bra, nu vill jag bara leva gott.

Drömmen om ett gigantiskt garage till bilsamlingen

En annan glad vinnare i postkoden var fastighetschefen Sonny, 45, som vann 2 600 841 kronor. Ett av hans stora intressen är bilar – han äger totalt sex stycken. För en vinst i Sommaryran har han en dröm om att bygga ett garage till samlingen. När han drog vinstchecken utbrast han:

– Det där satt bra!

Smash Into Pieces underhöll

Varje Sommaryra brukar firas med spännande artister. Denna härliga dag var det dags för populära Smash Into Pieces att göra entré på scenen. Till applåder och visslingar framförde de sina bästa och mest välkända låtar från sin repertoar.


Sommaryran sänds i TV4 fredagen den 28 juni, 19.30.