Nyårslöftet – vinster varje dag

Det gångna året har varit ett långt fyrverkeri av jublande grannar i hela landet. Och när vi tittar framåt törs vi redan nu avslöja vårt kommande nyårslöfte – du har nya chanser att vinna varje dag.

Varje morgon när vi slår upp ögonen påminns vi om vårt nyårslöfte. Det som hände igår kommer nämligen att hända idag. Så är det för oss på Postkodlotteriet – samma sak varje dag, året runt. Det kanske låter enformigt och tråkigt, men det är det inte. Tvärtom. Varje dag får vi uppleva så mycket glädje i vår närhet. Och vi känner oss också lyckligt lottade eftersom vi vet att vi kan uppfylla vårt nyårslöfte – att ge dig nya chanser att vinna varje dag.

Nyårskaramellen – ett vitaminpiller

Det finns inget bättre än att få se lyckliga människor. Deras glädje smittar av sig direkt. Kolla själv. Här får du träffa några av vinnarna från 2021.

Oj, vilket år det har varit!

Under 2021 har över 933 000 unika vinnare fått anledning att jubla. Fler än 3,6 miljoner olika vinster har delats ut. Och den totala vinstsumman som lyckliga grannar fått dela på var drygt 1,4 miljarder kronor.

Magdalena Forsberg kommer ihåg

– En riktigt rolig händelse under året var när jag fick vara med på min första Grannyra – på plats. Det var så häftigt! ​

– En annan härlig sak var när vi delade ut pengar till alla de organisationer Postkodlotteriet stöttar. Det var en rejäl aha-upplevelse ​och jag började verkligen förstå hur mycket det betyder för deras arbete.​

Tilde Fröling tävlar i Postkodmiljonären och vinsten går oavgjort till Cancerfonden.

"Jag vill önska alla en riktigt god jul och hoppas att så många som möjligt får möjlighet att tillbringa den med nära och kära. Mitt nyårslöfte blir att försöka bidra till att nästa år, om möjligt, blir ännu bättre”

Stadsmissionen mättar tomma magar

Stadsmissionen är en av de 61 organisationer som får stöd av Postkodlotteriet.

– I år har vi på Sveriges Stadsmissioner gjort en ordentlig satsning på så kallade matbanker, som tar hand om överbliven mat, berättar Anne, Nationell Samordnare på stadsmissionens matbanker. Vi har tillhandahållit mer än 2000 ton överskottsmat och nått mer än 24 000 personer varje vecka.

2022 ska vi fördjupa samarbetet med livsmedelsföretag och logistikbranschen så att vi kan ge ännu mer till människor i matfattigdom. Vi försöker göra det till vårt nyårslöfte.

Lottköparen Linda känner sig som en dubbelvinnare

Först vann Linda och föräldrarna en storvinst tillsammans i Guldvinsten. Sedan fick hon genom Stadsmissionen träffa människor som hon stöttar tack vare sin Postkodlott.

– Att både ha en chans att vinna pengar och samtidigt kunna stötta så många organisationer genom Postkodlotteriet, det var en win-win för mig. Jag brinner för alla sorts hjälporganisationer, men de som hjälper barn och människor och värnar allas lika värde är de viktigaste för mig.

Linda fick träffa människorna hon stöttar med sin Postkodlott

Linda är inte bara en lycklig vinnare i Postkodlotteriet. Hon brinner också för att hjälpa människor. Se hur det gick till när hon och Rickard Sjöberg besökte Stadsmissionen.

WWF kämpar för livet i havet

WWF är en av 58 organisation som får stöd av Postkodlotteriet. I ett särskilt initiativ arbetar WWF med projektet Återskapa Östersjöns livskraft.

– Stödet från Postkodlotteriet har gjort stor skillnad, berättar generalsekreteraren Gustaf Lind. Under året har vi återskapat en våtmark i Kristianstads vattenrike och tre skogsvåtmarker i Stockholms skärgård. Tillsammans med Höga Kusten har vi tagit fram ett lekfullt rollspel för skolbarn för att lära ut mer om hur Östersjöns olika arter hänger samman.

Under 2022 ska vi bland annat öppna upp en viktig fiskvandringsväg i Höga Kusten, vi ska plantera ut gäddyngel i Stockholms skärgård och restaurera en ålgräsäng i Kristianstads vattenrike.

Lottköparen Ulrika fick åka med WWF på Späckhuggarsafari

Ulrika vann stort i Grannyran. Sedan fick hon åka ut på havet med WWF och uppleva sin dröm – att se vilda späckhuggare.

Ett lotteri som gör skillnad – tack vare dig!

Tack vare alla lottköpare har Postkodlotteriet under 2021 kunnat dela ut över 1 miljard kronor till 61 olika välgörenhets­organisationer.

Gå med du också, för chans att vinna och samtidigt stötta dessa organisationer. Passa på att vara med från början så att du inte missar några vinstchanser. Ju längre du har varit med under året, desto mer har du chans att vinna i de tre Grann­yrorna.

Se vad du kan vinna under 2022