Varekil vann igen

Veckans fredagsvinst gick till postnummer 472 96 i Varekil, en liten stad som haft ovanligt stor tur på sistone. Senast i december var Putte där för att dela ut vinster. Nu var det dags igen för honom att hälsa på hos både gamla och nya vinnare.

Glada vinnare från Växjö som precis tagit emot sina vinstcheckar.

"Bättre fredag kan man inte få"

Carin är en av de som vann på lotteriet i december. När hon nu ska ta emot sin andra vinst på kort tid planerar Putte en överraskning tillsammans med Carins man Jimmy. Istället för att knacka på är Putte redan hemma när hon kommer hem från jobbet. När hon kliver in i hallen står Putte där med bukett och guldkuvert.

- Tjena Carin, kul att se dig igen, säger han till en häpen Carin och räcker över blommor.

I december vann Carin nästan 12 000 kronor på Postkodlotteriet. Hon använde pengarna till att köpa hinder till barnen som tränar hästar. Den här gången tänker hon använda pengarna till en resa.

Och visst kan det bli en resa alltid! Med sina tre lotter vinner Carin sammanlagt mer än 88 000 kronor, så nu kan hon gott och väl unna sig en resa bort från vinterregnet som faller utanför.

- Suveränt, säger en väldigt glad Carin och blir grattad av Putte.

Joakim och Eva vann stort

Nästa vinnare i Varekil är paret Joakim och Eva. När Eva öppnar dörren för Putte ser hon paff ut. Hon och Joakim har inte vetat något om överraskningen, men flera familjemedlemmar har oväntat dykt upp inför Puttes ankomst, utan att avslöja varför.

- Vi undrade vad alla gjorde här hemma hos oss, berättar en chockad Eva som sedan får inleda checköppningen.

När hon fått sin check är hon plötsligt 29 512 kronor rikare. Joakim har fler lotter och kan plussa på Evas vinstsumma åtskilligt. Totalt vinner han strax över 177 000 kronor, och tillsammans har paret vunnit nästan 205 000 kronor. Det blir segergester från familjen som sett på hela utdelningen, och grattiskramar från Putte.

- Vilken överraskning, avslutar Eva lyckligt.

Glada vinnare från Växjö som precis tagit emot sina vinstcheckar.

Dubbla vinster för Ulrika

Ulrika arbetar i en skoaffär och vann på lotteriet i december förra året. Nu inför vinst nummer två ska Putte överraska henne på jobbet. När han kommer klivande in i butiken är Ulrika ute på lagret. Där stannar hon förvånat upp när hon känner igen Putte en bit bort.

Hennes kollega, som givetvis är en del av planen, vinkar henne tillbaka in i butiken med kameran i högsta hugg.

- Jaha är det här överraskningen, säger hon till honom och ler menande.

Ulrika berättar att hon blev helt ställd av att hitta Putte från Postkodlotteriet i butiken.

- Vad gör han här? Det var verkligen förvånande, säger hon och skrattar.

När det är dags för vinstutdelning har Ulrika två lotter och kan dubbla vinstsumman på 29 512 kronor till dryga 58 000 kronor. Att hon skulle kunna vinna två gånger på två månader var ingenting som hon trott var möjligt.

- Då när vi vann i december så tänkte man åh, jättekul! Men jag trodde ju verkligen inte det skulle hända igen, avslutar en positivt överraskad Ulrika.

”Trodde aldrig att jag skulle vinna igen”

- Ulrika, vann Fredagsvinsten 2020


Publicerad: 31 jan 2020