Postkodfest i Bålsta

Veckans Guldvinst gick till postnummer 746 33 i Bålsta. Sandra Dahlberg från Postkodlotteriet åkte dit för att ställa till med Postkodfest. På Centrumstråket 2 i Bålsta trotsade vinnare och grannar regnet, och lät sig väl smaka av fika till underhållning från Christian ”Kicken” Lundqvist och Ludvig Turner. Två miljoner och en bil delades ut och stämningen var förväntansfull. När Sandra drog igång kvällens utdelning var det ett taggat gäng Bålstabor som mötte henne.

Glada vinnare från Växjö som precis tagit emot sina vinstcheckar.

Glansdag för familjen Glans

Bålstasystrarna Annelie och Rosalie Glans har båda guldkuvert att inhämta under kvällen. Först ut är Rosalie, som tar emot vinsten för sin man Peters räkning. När första vinstsumman dyker upp ur kuvertet jublar publiken, och sammanlagt har Peter vunnit drygt 84 000 kronor. Det är goda nyheter för Rosalie att ta med sig hem till Peter.

Familjens flax fortsätter

Rosalies syster Annelie är nästa glada vinnare upp på scen. Hon ska ta emot vinsten för egen del. Annelie berättar att även deras mamma vunnit och publiken skrattar förbluffat, för snacka om familj med flax!

Checkdragningen börjar och liksom sin systers man vinner Annelie drygt 40 000 kronor per lott. När hon drar sin tredje check skrockar hon belåtet åt sin redan stora vinst, men faktum är att hon har ett kuvert kvar. När alla kuvert till slut är öppnade vinkar Annelie mot publiken med sina checkar, nu 169 000 kronor rikare.

Svimfärdig lycklig vinnare av bil

Självklart ska vinnaren av en splitterny bil avslöjas under kvällens fest. Mitt på torget står en Volvo V90 D3 värd 395 800 kronor och väntar på sin nya ägare. Sandra öppnar ett kuvert med vinnarens namn på och ropar ut den lyckliga vinnarens namn mot folkmassan - Ingegärd.

Ingegärd kommer upp på scenen med sin son som ska fungera som psykiskt och fysiskt stöd. Hon skojar nämligen om att hon kommer svimma när hon tar emot bilnycklarna.

Och hon kör mycket berättar hon, så sin nya bil kommer hon få stor användning för.

– Det är svårt att förstå helt enkelt. Fantastiskt, vilken vinst! avslutar Ingegärd och ler med hela ansiktet.


Publicerad: 01 feb 2020