Vänersborg vann Fredagschansen

Varje fredag får en vinnande postkod och alla som bor inom postkoden 100 000 kronor per lott. Under vecka sju hade åtta lyckliga vinnare från postnummer 462 55 i Vänersborg tur. Jesper åkte dit för att överraska några av dem med guldkuvert.

Grannar samlades på gatan

På alla hjärtans dag tog vinstutdelaren Jesper med sig guldkuvert och åkte till Vänersborg – för att överraska vinnarna av veckans Fredagschans. Med sig hade han en megafon och ute på gatan hos den vinnande postkoden, ropade han ut några av vinnarna.

– Lystring alla grannar, Postkodlotteriet är här på besök och har en överraskning! Så skynda er och kom ut, ropade Jesper.

Grannarna samlades tillsammans ute gå gatan och fler av dem var vinnare. De som först fick ta emot guldkuvert från Jesper var Anna-Maria och Per Gustavsson.

– Om vi vinner lite extra blir det en resa för hela familjen, säger Per och skrattar.

Anna-Maria har två lotter och på första checken står det 100 000 kronor. Det är en känslosam stund och lyckotårar rinner ner för kinderna när hon drar check nummer två – checken visar samma summa. Sedan var det dags för Per att ta emot sin check, och totalt vinner familjen 300 000 kronor. Yees, säger makarna som i en kör.

– Vi känner ju varandra här på gatan och det var jätteroligt att vinna tillsammans med våra grannar, avslutar Anna-Maria.

Latif, vinnare Vänersborg

Latif ska resa för vinsten

Latif bor på samma gata som Anna-Maria och Per har också lotter i Postkodlotteriet. Han drar check efter check efter check efter check och plötsligt är han 400 000 kronor rikare. Han har familj i Huston Texas och nu blir det till att boka en resa för att besöka dem.

– Alla mina grannar har vunnit och det känns jättebra, avslutar en lycklig Latif.

Storvinst till Marianne

Nästa granne som får ta emot guldkuvert med vinstcheckar på gatan är Marianne. Hon har ett landställe på Gotland som hon drömmer om att renovera om hon vinner lite extra pengar. Marianne har fler lotter och får dra sin checkar en längre stund.

– Det här är inte sant, jag har aldrig vunnit något stort tidigare, säger en glad Marianne samtidigt som hon drar sina vinstcheckar.

Totalt vinner hon 900 000 kronor och nu ska sommarstugan renoveras.

– Att vinna såhär mycket pengar på alla hjärtans dag visar att det finns kärlek i världen, avslutar en väldigt lycklig Marianne.


Publicerad: 14 feb 2020