Fredagschansen i Malmö

Vecka 10 bjöd som vanligt på nya överraskningar. Den här gången var det nio vinnare i Malmö som plötsligt fick veta att de vunnit hela 100 000 kronor per lott. Emma Green reste dit för att gratulera några av vinnarna.

Anettes nya värld

Vad kan vara bättre än att bli överraskad vid just en grind? Det blir plötsligt som att få kliva in i en värld som man inte visste fanns. Det var just det som hände när Emma stod och väntade på Anette. I den nya världen fick Anette ett guldkuvert som innehöll en vinstcheck. På checken stod det 100 000 kronor.

– Wow! utbrast en förvånad Anette. Jag brukar ju aldrig vinna någonting. Men nu finns det så mycket jag kan göra för de här pengarna.

Ewa och hennes man fick en chock

Emma gick vidare hem till Ewa som fick ta emot både fina blommor och ett stort guldkuvert. Hennes man stod bredvid och höll andan. Förvåningen gick inte att ta miste på när de drog fram vinstchecken på 100 000 kronor.

– Oj! Jag vet inte vad göra med pengarna, men det kommer jag säkert på så småningom, sa Ewa och stirrade på checken.

Ewas man var också tagen av stundens vinstbesked:

– Innerst inne köper man väl en lott för att kunna vara med och ge. Och när man dessutom vinner blir man ju helt oförstående till att det kan hända. En härlig chock som känns ända in i ryggmärgen.

Christin till andra sidan jorden?

Nu hade det blivit dags att gratulera Christin som utan ett ont anande var hemma med sin syster.

– Hjälp! sa Christin när Emma klev över tröskeln.

– Nu undrar jag, sa Emma, om det är något särskilt du skulle vilja göra ifall du vinner en massa pengar.

– Då ska jag och syrran ut och resa. Men jag vet inte vart.

– Nya Zeeland om jag får bestämma, sa Ewas syster och skrattade.

Ewa har fem lotter i Postkodlotteriet – och eftersom Fredagschansen är en vinst som ger 100 000 kronor per lott, stod det nu klart att Ewa plötsligt blivit en halv miljon rikare.

Stort grattis och trevlig resa, Ewa – oavsett var du och syrran hamnar!


Publicerad: 06 mar 2020