Nu firas det i Täby

Guldvinsten som delades ut vecka 10 hamnade i Täby. Sammanlagt var det 87 vinnare som fick anledning att fira när de delade på två miljoner kronor. Dessutom skulle en enskild vinnare bli ägare av en splitterny Volvo V60 för drygt 393 000 kronor. Daniel Paris var på plats för att träffa några av vinnarna.

Gunhild har längtat

– Äntligen! utbrast Gunhild när hon såg att det var Daniel som hälsade på.

– Du har alltså längtat efter mig? log Daniel.

– Absolut! Jag har varit med sedan starten.

Daniel höll fram – inte bara ett guldkuvert, utan fem. När Gunhild sedan hade dragit ut alla checkarna hade hon vunnit över 192 000 kronor.

En strålande Gunhild vinkade av Daniel som skyndade iväg till nästa vinnare.

Kerstin blev förvånad

Kerstin förstod uppenbarligen ingenting när Daniel klev in med famnen full av stora glänsande guldkuvert. Och när hon väl insåg vad som höll på att hända blev hon ändå förvånad. Med sina fyra lotter i Postkodlotteriet hade Kerstin vunnit över 153 000 kronor.

Innan det var dags för Daniel att säga hej då och gratulera dagens tredje vinnare, mindes Kerstin varför hon gick med i Postkodlotteriet:

– Jag tyckte att det var en bra idé att man bidrar till många olika organisationer utan att behöva anstränga sig så mycket.

– Finns det någon organisation som du brinner lite extra för? undrade Daniel.

– Ja, jag har ju själv ett hjärtfel, så Hjärt-Lungfonden tycker jag är bra. Sedan vill jag gärna stötta Cancerfonden eftersom flera anhöriga har haft cancer.

Birger bakom ratten

Daniel bjöds in i Birgers hus och meddelade glatt en total vinst på drygt 49 000 kronor. Birger såg sådär skönt nöjd ut som man gör när man börjar förstå att man vunnit en oväntad mängd pengar. Men överraskningarna var inte över än.

– Innan jag går, sa Daniel, skulle jag vilja ge dig en sak till.

Ur fickan drog Daniel upp en bilnyckel och förklarade att Birger även vunnit en Volvo V60 till ett värde av 393 800 kronor.

Birger såg mest ut att tro att han utsattes för något slags skämt. Men när han fick gå ut på gatan och provsitta den parkerade bilen förstod han att han hade vunnit på riktigt.

– Första bilturen går nog ut till Svinninge, bara för att få reta svärsonen lite, avslutar Birger och plirar med ögonen.


Publicerad: 07 mar 2020