Härliga vinnare i Borås

Guldvinsten vecka 11 hamnade i Borås och Putte var ute och överraskade vinnare. En miljon kronor delades bland alla som har lott och bor inom postnummer 506 39 och en miljon delades mellan de med den vinnande postkoden 506 39 XN. Och så fick en glänsande ny Volvo V60 möta sin nya – och mycket förvånade – ägare.

Först knackade Putte på hos Mona. Hon blev paff och tog sig för bröstet när hon såg Putte stå där med blommor och guldkuvert. Putte berättade att hon var en av åtta grannar i postkoden som vunnit tillsammans, och som dessutom bodde i samma hus. Mona var med på noterna, hon har haft sina lotter väldigt länge och har koll på hur lotteriet fungerar, förklarade hon. Då frågade Putte hur länge hon varit med i Postkodlotteriet.

– Jag har varit med nästan sen det började tror jag.

– Minns du varför du gick med?

– Ja, det var ju för att hjälpa till och bidra till alla de här organisationerna. Barncancerfonden, Operation Smile och alla andra. Jag är med i Unicef också, dem skickar jag hundra kronor till varje månad.

”Vinna med grannarna känns jättebra!”

Sedan var det dags att dra ut checkar ur guldkuvert. Mona prenumererar på tre lotter och hade vunnit en extralott, så hon hade fyra lotter sammanlagt. Det betyder att hon fick dra ut fyra checkar och när de räknats ihop landade vinstsumman på drygt 311 000 kronor. Mona blev en aning mållös men fick ur sig:

– Oj, oj, oj…

När hon samlat sig efter vinstbeskedet pratade Putte och Mona om hur det känns att dela vinsten med andra.

– Att vinna med grannarna känns ju jättebra! sa Mona. Då blir det att man hejar lite extra på varandra.

”Åh herregud, nu svimmar jag!”

En av de andra som Putte överraskade heter Olof, men kallas för Olle. Han var en av de som vann i postnumret och hade svårt att ta in att han faktiskt vunnit. När han fick se sin vinstcheck på 11 112 kronor sa han:

– Åh, jösses! Nej, nu ljuger ni nog för mig, nu lurar ni mig.

Sedan höll Putte fram en bilnyckel och berättade att han också vunnit en Volvo V60 värd 393 800 kronor.

– Åh herregud, nu svimmar jag! utbrast Olle. Jag har aldrig vunnit något i hela mitt liv. Jag kan knappt tro det hela vet du…


Publicerad: 14 mar 2020