Glada miner i Rödeby

Vecka 12 hittar vi 13 glada grannar i Rödeby som vunnit i Fredagschansen. Hela 100 000 per lott fick Kicken i uppdrag att dela ut i postkod 373 42 WD. Det är ju tur att Postkodlotteriets vinstbesked kan lämnas på många olika sätt. I dessa tider, när vi ska vara lite extra försiktiga, fick vinnarna i Rödeby ett oväntat telefonsamtal i stället för oväntat besök.

Första telefonsamtalet går till Christer. Han ser lite förvånad ut när Kicken ringer upp.

– Hallå är det Christer

– Jamen, hej hej!

– Varför tror du att jag vill ha tag på dig för?

– Inte en aning

Christer börjar se lite otålig ut när Kicken håller honom på halster. Men när han äntligen får reda på att han vunnit 100 000 kronor per lott är glädjen stor. 200 000 kr till Christer med andra ord. Stort grattis säger vi!

”Jag hoppas att jag vunnit något”

Nästa samtal går till Magnus. Men hans fru Frida får svara, hon är vår mullvad och hon tror inte att Magnus misstänker något. Frida sköter det snyggt när hon lämnar över telefonen till Magnus.

– Magnus det är någon som vill prata med dig

– Med mig?

Magnus känner igen Kicken och är snabbtänkt. Han förstår direkt vad som är på gång.

– Varför tror du att jag har ring till dig då för?

– Jag hoppas att jag har vunnit något….?

Och det har han - närmare bestämt 100 000 kr. Det tillskottet kommer nog lägligt för det verkar som om det stundar en husrenovering för Magnus och Frida. Hela familjen hinner med en gruppkram innan det är dags för nästa vinnarsamtal.

”Du har ju en egen lott”

Den här gången går samtalet till Kristel och Kicken kan inte låta bli att ge henne ett smeknamn.

– Tjenare Kicki det är Kicken

Men det tar inte stopp med smeknamn där. Kristels man Leif blir snabbt Leffe och Kicken ber Kicki, förlåt Kristel, att be honom ställa sig bredvid henne. Kicken förklarar för Leif att hans fru är vinnare i Fredagschansen. Och att det betyder att hon vunnit 100 000 kronor. Självklart kommer de att dela på vinsten. Men det visar sig att Leif har en egen lott i Postkodlotteriet.

– Ni behöver inte dela på den här vinsten för det är ju faktiskt så Leffe du har ju en egen lott så du har också vunnit 100 000. Stort grattis till 200 000 kronor!


Publicerad: 20 mar 2020