Glada vinnare i Alingsås

När Guldvinsten landade i Alingsås vecka 26 visade Postkodlotteriets vinstutdelare Sandra Dahlberg upp sin skådespelartalang. Två miljoner och en Volvo V60 skulle delas ut bland vinnarna – vissa av dem blev mer överraskade än andra.

Cecilia vill vara med och bidra

I potatisstaden Alingsås bor Cecilia, som är en av veckans lyckliga vinnare. Hon gick med i Postkodlotteriet för att hon vill vara med och bidra till välgörenhetsorganisationerna, som varje år får ta del av överskottet. På frågan om det är någon speciell organisation hon brinner lite extra för, svarar hon:

– Nej, det känns skönt att kunna vara med och bidra till alla.

Sedan sticker hon inte under stol med att det även är bra att hon har chans att vinna själv. Hon anar också att det är därför Sandra ringer. Mycket riktigt, med sina två lotter vinner Cecilia 66 676 kronor.

– Se där ja. Det var inte illa, skrattar hon.

Och för vinsten kommer hon unna sig det lilla extra.

Vinnaren Maria blir lurad av Sandra

Mullvaden Andreas och vinstutdelaren Sandra Dahlberg har kokat ihop ett riktigt litet spratt för Maria. Andreas och Maria jobbar tillsammans och Andreas har bett henne vara tillgänglig för ett projekteringsmöte. Tidplaner verkar nämligen vara Marias specialitet.

Efter att ha tagit på sig en svart peruk och glasögon är Sandra iklädd rollen som uppdragsgivare. Hon är redo för ett vinnarsamtal som Maria sent ska glömma.

– Vi skulle behöva hjälp av dig att sätta den här tidplanen, säger Sandra allvarligt.

Maria hänger inte riktigt med vad Sandra menar. Men när Sandra gör klart för Maria att hon måste vara beredd på att jobba 150 procent snabbare än vad hon brukar – det har nämligen Andreas gått i god för – ser Maria bestämt lite arg ut.

– Det handlar inte om att det ska gå snabbt, det handlar om vad man ska få för resultat.

Det har hon ju alldeles rätt i men Sandra tycker att resultatet inte är det viktigaste i det här fallet. Det måste gå fort, så fort att hon inte ens hinner prata klart med Maria. Hon tar av sig peruken och glasögonen och blir sitt vanliga jag.

Maria vänder sig skrattande till Andreas:

– Är det här ett skämt?

Och ett skämt är ju precis vad det är, Maria har gått på allt.

– Nej, jag jobbar på Postkodlotteriet och där är ju du med, skrattar Sandra.

Nu kan Sandra äntligen avslöja varför hon egentligen ringer.

– På dina två lotter vinner du idag 66 676 kronor.

Vad ska Maria göra för pengarna?

– Det blir någon kul grej med barnen. Kanske en resa eller något, avslutar Maria glatt.

För vinsten ska vi göra någon kul grej med barnen

Maria i Alingsås vann 66 676 kronor.


Se när vinnarna överraskas


Publicerad: 26 jun 2020