Glada vinnare i Norberg

I Norberg hördes många glada skratt när Putte delade ut Fredagschansen vecka 27. Förutom att leverera glädjebesked till vinnare, krävs det även skådespelartalang i jobbet som vinstutdelare i Postkodlotteriet. Och det visade Putte prov på när han ringde och delade ut 100 000 kronor per lott till några lyckliga vinnare i Fredagschansen.

Idag är det John som vinner

Första samtalet går till John. Här får vi höra en solskenshistoria om när han drog igång en insamling till Musikhjälpen. I början av insamlingen lovade John att han skulle åka moped till Kebnekaise om de lyckades samla in över 30 000 kronor.

Efter ett tag var det bara för Johan att kicka i gång moppen och starta den 130 mil långa resan till Sveriges högsta berg, och insamlingen slutade på betydligt mer än så.

Då är det väl extra roligt att John vinner 100 000 kronor på sin lott i Fredagschansen – det var nämligen samma summa som hans insamling slutade på.

Robert blir prankad av Putte

Nu är det dags för kostymbyte i studion. Putte ringer upp sin bundsförvant Elisabeth, tillsammans ska de pranka Elisabeths sambo Robert. Elisabeth har lurat i honom att deras bankkontakt Ulrika ska ringa upp och prata försäkringar med dem. Medan Elisabeth går och hämtar Robert tar Putte på sig en mindre smickrande peruk och ett par glasögon senare har han förvandlats till bankman. Robert ser lite skeptisk ut när han sätter sig vid telefonen.

– Vet du hur du är försäkrad idag om du skulle vinna lite pengar? frågar bankmannen Putte allvarligt.

– Neeeeej, svarar Robert lite tveksamt.

Efter några ytterligare frågor ser Elisabeth ut som hon ska spricka av skratt och Putte tar av sig peruken.

– Jag tänkte väl att det var något skumt, skrattar Robert.

Putte blir sitt vanliga jag och berättar att Robert är en av vinnarna den här gången. Men överraskningarna tar inte riktigt slut här. Putte meddelar att man idag vinner 100 000 kronor.

– Tack, säger Robert glatt.

Det är ju bara det att man vinner 100 000 kronor per lott. Och Robert har fyra lotter. När Putte ger det glada beskedet är det Elisabeths tur att bli överraskad.

– Va! Har du fyra lotter?

Det visar sig att Robert lämpligt nog vunnit en extralott och tillsammans med den vinner han totalt 400 000 kronor. Hur ska de fira det här nu? Elisabeth har redan tagit ledigt från jobbet och Robert tänker i samma bana.

– Ja det ska jag nog också göra.

Stort grattis till Norberg och alla veckans vinnare!


Publicerad: 02 jul 2020