Lyckliga vinnare i Tenhult

Vilken dag det blev för vinnarna i Tenhult när Guldvinsten landade där vecka 29. Två miljoner och en Volvo V60 delades mellan glada vinnare. Postkodlotteriets vinstutdelare Sandra Dahlberg ringde upp några av vinnarna och gav dem glädjebeskeden.

Linus kan lyxa till semestern

Linus blev minst sagt överraskad när han fick syn på Sandra på displayen. Efter lite hjälp på traven började det dock ringa några klockor. Visst är det Sandra från Postkodlotteriet. Men nu är det hög tid att ta reda på hur mycket Linus vinner idag. Linus har en lott och på den vinner han 37 385 kronor.

– Ja, det var ju skönt, skrattar Linus.

Linus håller med Sandra om att han nu kan unna sig att lyxa till det lite extra på semestern.

”Vilken trevlig dag”

Nästa samtal går till Fredrik. Han ser först lite avvaktande ut när samtalet kommer. Men han är snart med på vem det är som ringer och nu ser han mer förväntansfull ut. Och det med all rätt. På sina fyra lotter vinner Fredrik nämligen totalt 149 540 kronor.

– Åh f*n, det var ju en hel del! utbrister han.

Innan segerjublet kommer konstaterat Fredrik nöjt att det här blev ju faktiskt en väldigt trevligt dag.

Susanne vinner bilen

Dagens sista samtal går till Joel som tillsammans med Sandra ska överraska Joels mamma Susanne. Hon sitter och fikar med familjen och misstänker ingenting. Joel förutspår att hon kommer bli helt ställd. Och nog ser Susanne lite förvånad ut när hon ser vem det är som ringer. Efter lite småprat förstår vi att Susanne lever ett aktivt liv, hon tycker om att både springa och att åka skidor. Sandra passar då på att fråga vilken idrottsprofil som myntade uttrycket ”De e’ bar å åk”.

– Ingemar Stenmark, svarar Susanne snabbt.

Det är ju ett passande uttryck även för bilåkare, för Susanne har nämligen vunnit en Volvo V60 B3 värd 393 800 kronor.

– Oj, skrattar Susanne. Nu blir mannen glad.

Susanne ser också väldigt glad ut och håller med Sandra om att hon kan skida bredvid bilen medan mannen kör. Innan det här glädjande samtalet avslutas radar familjen upp sig bakom Susanne och alla stämmer in i ett unisont ”de e’ bar å åk!”

Stort grattis till Tenhult och alla veckans vinnare!


Se när vinnarna överraskas


Publicerad: 02 jul 2020