Sibbhult vann Fredagschansen

Vecka 31 landade Fredagschansen i Sibbhult där de lyckliga vinnarna fick beskedet att de vunnit 100 000 kronor per lott. Postkodlotteriets vinstutdelare Daniel Paris ringde upp några av dem med glädjebeskedet. För makarna Nils och Ingrid kom vinstbeskedet extra lägligt efter några minst sagt omtumlande dagar.

”Detta är helt otroligt!”

När Daniel ringer Nils och Ingrid tror de först att det är deras vänner som driver med dem. Nils och Ingrid brukar nämligen själv skoja med vännerna och trodde nu att hämndens timme var slagen. Men Daniel lovar att både han och samtalet är på riktigt. På frågan varför de en gång gick med i Postkodlotteriet svarar Ingrid att det främst var på grund av att överskottet från lotteriet går till ideella organisationer – som till exempel Cancerfonden.

Ingrid berättar att Cancerfonden ligger henne extra varm om hjärtat då hon själv blev opererad för cancer för inte mindre än 10 dagar sedan. Enligt läkarna är prognosen god. För Ingrid, och förmodligen för alla andra, är det ofattbart att så mycket kan hända på tio dagar. Först canceroperation och nu blir hon och Nils uppringda av Postkodlotteriets vinstutdelare.

– Detta är helt otroligt, säger en rörd Ingrid.

Och det är det ju inte så svårt att hålla med om.

Pengarna ska användas

Daniel frågar om det är något speciellt som de drömmer om, eller behöver lägga lite extra pengar på.

– Pengarna ska inte läggas på hög. Pengarna ska användas, säger Ingrid bestämt.

Nils flikar in att de skulle behöva renovera huset och Ingrid hoppas att pengarna räcker till ett nytt staket till hästhagen. Daniel ställer en kontrollfråga till Nils:

– Skriver du under på det Nisse?

– En lydig man blir en lycklig man, kontrar Ingrid och båda skrattar gott.

Nu är det hög tid att ta reda på hur mycket de vunnit. Nils har två lotter och det ger honom 200 000 kronor. Inger och Nils tittar förvånat på varandra och skrattar sedan högt.

– Det var inte illa, säger Nils.

– Hur känns det? frågar Daniel

Nils har svårt att finna ord men Ingrid konstaterar att hon ser på honom att det känns.

Nu är det Ingrids tur – hon har tre lotter och vinner därför 300 000 kronor. Totalt har Ingrid och Nils tillsammans vunnit 500 000 kronor. Båda två blir mållösa av det beskedet.

– Det är ju fantastiskt, får Ingrid fram till slut. Detta är inte klokt!

– Det är inte sant, säger Nils.

Ingrid konstaterar att hon förutom ledsenrynkor och stressrynkor nu även fått glädjerynkor. Men det kanske det kan vara värt? Det ser så ut i alla fall när samtalet avslutas med en riktigt härlig vinnarpuss.

Det är ju fantastiskt, detta är ju inte klokt!

Ingrid


Publicerad: 02 jul 2020