Stora vinster i Märsta

Vecka 30 var det Märsta som tog hem Fredagschansen. Den här gången överraskade Postkodlotteriets vinstutdelare Daniel Paris några av vinnarna hemma hos dem. Självklart på ett säkert avstånd och med de försiktighetsåtgärder som rekommenderas av myndigheterna. Det var några riktigt glada vinnare som gärna kom ut i friska luften och drog vinstcheckar när 100 000 kronor per lott delades ut i den vinnande postkoden.

Emil vill vara med och bidra

Första dörrknackningen är hemma hos Emil med familj. Daniel ser en trädgård skymta bakom Emil och visst är han välkommen ut dit. Väl på plats ute på altanen frågar Daniel hur länge Emil varit med i Postkodlotteriet.

– I cirka tre år, svarar Emil.

Han förklarar att han gick med för att det är ett enkelt sätt att skänka pengar till lite olika välgörenhetsorganisationer. Finns det någon organisation som han brinner lite extra för? I Emils fall är det Autism & Aspergerförbundet – han pekar på ett av de tre barnen som leker en bit därifrån.

– Han är diagnostiserad med autism så av den anledningen är det ju de organisationerna som vi brinner lite för såklart, förklarar Emil.

Daniel håller upp guldkuvertet, nu är det dags att ta reda på hur mycket Emil vinner idag. Emil spricker upp i ett stort leende när han ser vad det står på checken.

– Wow! Utbrister han.

– Stort grattis till 100 000 kronor, skrattar Daniel innan han tackar för sig och ilar vidare till nästa vinnare.

– Wow, säger Emil igen och ler stort.

Linnea drömmer om Afrika

Nästa dörr att knacka på tillhör Linnea med familj. När överraskningen över det oväntade besöket lagt sig lite gör Daniel och Linnea upp om att mötas på baksidan av huset.

– Om du fick drömma lite, vad drömmer du om då? undrar Daniel, väl på plats på altanen.

Linnea förklarar att hon förhoppningsvis, lite längre fram kan komma iväg på en resa med familjen. Och vart skulle den resan gå i sådana fall? Det behövs ingen längre betänketid för Linnea.

– Tanzania och Zanzibar, svarar hon snabbt.

Men nu är det dags för vinstutdelning. Daniel räcker fram guldkuvertet till Linnea.

– Du vet hur det här funkar? frågar Daniel.

Och visst vet hon det, hon drar checken och på den står det 100 000 kronor.

– Åh! Wow! skrattar Linnea och tittar leende på sina två små flickor.

– Vad står det på den då tjejer? undrar Daniel.

Men den frågan var lite svår att svara på, det var alldeles för många nollor på checken.

– 100 000 kronor, avslöjar mamma Linnea.

– Jajamensan, bekräftar Daniel.

– Tack så jättemycket, säger Linnea glatt.

”Jag är jätteglad!”

Dagens sista besök går till Tzehaitu och hennes familj. Daniel ber Tzehaitu att komma ut och snart står hon och Daniel på ett tryggt avstånd från varandra framför huset.

– Är du nervös, undrar Daniel

– Mycket nervös, bekräftar Tzehaitu.

Daniel lugnar henne med att hon kommer bli glad över det som ska hända. Tzehaitu förklarar att hon gärna vill studera vidare om hon skulle vinna lite extra pengar. Hon gillar att jobba med människor så sjuksköterska står högt upp på önskelistan. Tzehaitu har två lotter och därför har Daniel med sig två guldkuvert till henne. Tzehaitu är nervös när det är dags att dra första vinstchecken.

– Djupa andetag, instruerar Daniel. Du klarar det här.

Och visst klarar hon det. Tzehaitu håller triumferande upp den första checken ovanför huvudet så att barnen ska se. 100 000 kronor står det på den. Men än är det inte klart. Tzehaitu skrattar högt när hon drar den andra vinstchecken.

– Hur känns det där? undrar Daniel.

– Tack, det känns jättemycket, skrattar Tzehaitu.

Grannarna har följt det hela på avstånd och applåderar glatt åt Tzehaitu när hon står med båda checkarna i luften. Någon frågar hur glad hon är just nu.

– Jätteglad! skrattar Tzehaitu högt.

Tack! Det känns jättemycket

Tzehaitu i Märsta vann 200 000 kronor.


Se när vinnarna överraskas


Publicerad: 02 jul 2020