Glada vinnare i Skellefteå

Det var Skellefteå som fick ta hand om Fredagschansen vecka 32. Postkodlotteriets vinstutdelare Putte Nelsson tog hand om det glädjande uppdraget att ringa och meddela några av vinnarna att de vunnit 100 000 kronor per lott. Vem vet, kanske kommer några av vinnarna att fira tillsammans så här i surströmmingstider?

”Helt fantastiskt”

Dagens första vinnarsamtal går till Kalle och hans fru Gunilla. Putte undrar vad de ska göra för vinsten, en rejäl kräftskiva kanske? Kalle och Gunilla vill gärna bjuda de tre barnen och lika många barnbarn på något.

– Då får vi se om pengarna räcker, säger Putte.

Kalle har två lotter och idag vinner han 200 000 kronor.

– Oj oj oj, utbrister Kalle. Helt fantastiskt.

Och nog ska de pengarna räcka till en upplevelse för hela familjen. Men det blir nog ingen kräftskiva, för Kalle och Gunilla är det surströmming som gäller.

Inger firar med grannarna

Dagens andra vinnarsamtal går till Inger, hon föredrar också surströmming före kräftor. Putte undrar om hon känner föregående vinnaren Kalle?

– Ja det gör jag, vi bor i samma by.

Eftersom de båda är vinnare föreslår Putte att de kan ha en gemensam surströmmingsskiva tillsammans. Det tycker Inger är en strålande idé. Men nu är det dags att ta reda på hur mycket hon vinner. Inger har två lotter och på dem vinner hon totalt 200 000 kronor.

– Va?! Är det sant? skrattar Inger. Det känns så omtumlande.

Hur ska hon fira det här nu då?

– Det där med surströmmingsskiva, det tycker jag lät bra. Det är nog flera grannar som vunnit. Då kan vi ju äta surströmming ihop, föreslår Inger.

Glädjetjut i frisersalongen

Sista samtalet går till Emma, hon och Putte ska överraska Emmas mamma Kerstin som är hos frissan. Kerstin sitter i frisörstolen med nytvättat hår och ser lite förvånad ut när Emma räcker över telefonen till henne. Putte presenterar sig och frågar om hon vet vem han är.

– Ja, jo, jag tror det, svarar Kerstin.

Putte förklarar att han jobbar på Postkodlotteriet och att Kerstin är en av vinnarna idag. Det är därför han ringer.

– Men tack för det. Det var ju kul! ler Ingrid.

Leendet förvandlas snart till glädjetjut när hon får reda på att hon vunnit 300 000 kronor på sina tre lotter. Hela salongen jublar och applåderar.

– Woho! skrattar Inger, Åh herre gud!

Vem ska hon fira det här med?

– Med gubben och barnen och barnbarnen, svarar en överlycklig Inger.

Inger tackar så mycket och avslutar samtalet med ett riktigt härligt vinnarskratt.

Det känns så omtumlande

Inger


Se när vinnarna överraskas


Publicerad: 06 aug 2020