Guldregn över Lidköping

Det föll ett guldregn över den vinnande postkoden i Lidköping när Fredagschansen landade där vecka 33. Några av de glada vinnarna blev uppringda av Postkodlotteriets vinstutdelare Kicken. Huvudbudskapet var självklart att de vunnit 100 000 kronor per lott – men det blev även lite prat om både frisyrer och vädret.

”Jag blir nästan lite stum”

Veckans första samtal går till Madeleines kollega Niclas, han ska hjälpa Kicken att överraska Madeleine. Och visst blir hon överraskad. Speciellt eftersom Kicken presenterar sig som representant för ett program som heter ” Du har stulit min frisyr”.

Det finns nämligen en viss likhet i Kickens och Madeleines frisyrer där båda två har blonda hårsvall. Men Madeleine börjar ana att det inte bara är frisyrer som ska avhandlas i samtalet. Hon tror att hon förstår varför Kicken ringer och erkänner att hon blir lite varm av nervositet. Då byter Kicken snabbt ämne från hår till regn:

– Då passar det bra att jag ringer idag. Vilket är ditt favoritregn? Det kan finnas spöregn, guldregn ….

– Guldregn är bra! svarar Madeleine glatt.

Nu avslöjar äntligen Kicken att det passar ju bra eftersom hon vunnit – inte bara 100 000 kronor, utan 200 000 kronor på sina två lotter.

– Wow! Skojar du med mig, skrattar Madeleine.

Kicken försäkrar att han aldrig skojar om vinster, bara om frisyrer.

– Vad häftigt! Jag blir nästan lite stum, säger en glad Madeleine innan samtalet avslutas.

Jubel och applåder för Siv

Även nästa samtal går till en mullvad. Det är Ann, Sivs chef, som ska hjälpa Kicken att överraska Siv. Hon ser lite misstänksam ut när Ann räcker över telefonen till henne. Misstänksamheten förstärks när Kicken påstår att han ringer från Regninspektionen. Han undrar hur mycket det har regnat på henne i sommar.

– Ha ha, lägg av, skrattar Siv.

Kicken tar sig samman och förklarar att han ringer till henne för att det just idag faller ett lokalt guldregn över en liten del av Lidköping. En del som Siv har den stora turen att bo i. Hon har nämligen vunnit 200 000 kronor på sina två lotter. Det utbryter jubel och applåder i bakgrunden över den glada nyheten.

– Men gud jag är helt ställd, ler Siv.

– Det var väl ett okej guldregn? undrar Kicken.

– Det var guldregn det. Oj oj oj, skrattar Siv.

Se hur många som vunnit i Lidköping

Det var guldregn det. Oj, oj, oj…

Siv i Lidköping vann 200 000 kronor.


Se när vinnarna överraskasPublicerad: 13 aug 2020