Brigitta vann stort i Överhörnäs

Vecka 35 gick Fredagschansen till Överhörnäs i Västernorrland där 100 000 kronor per lott delades ut. Postkodlotteriets vinstutdelare Magdalena Forsbergs samtal gick till Brigitta, som var den enda vinnaren i den vinnande postkoden denna vecka.

”Trodde Leif skulle fria”

När Magdalena ringer Brigittas man Leif berättar han att det har varit svårt att hålla det här samtalet hemligt för Birgitta. Hon anar att något är på gång, men hon vet inte vad som ska hända.

Och nog blir Brigitta överraskad alltid när hon ser vem som ringer. Hon har tagit ledigt från jobbet som lokalvårdare och funderat både en och två gånger på vad som är på gång. Magdalena frågar vad hon trodde att Leif hade i kikaren.

– Att han skulle fria möjligtvis, svarar hon leende. Men det får vi ta en annan gång.

Men nu är det dags att prata vinst och drömmar med vinnaren. Överst på önskelistan står en resa till Afrika, när det finns möjlighet att resa igen. Magdalena frågar om hon är spänd över hur mycket hon vunnit.

– Ja, väldigt spänd, skrattar Brigitta.

Brigitta kan nog resa till Afrika både en och två gångar. Brigitta har fem lotter och varje lott ger 100 000 kronor i vinst. Det innebär att Birgitta vinner 500 000 kronor.

– Åh herre gud, det här är inte sant, ler Brigitta.

– Hur känns det, en halv miljon kronor? frågar Magdalena.

– Ja jag måste känna efter först. Det är helt overkligt, det stämmer inte riktigt det här, får Brigitta fram till slut.

Magdalena frågar vad hon ska göra nu när hon fått reda på summan.

– Köpa en smörgåstårta kanske, skrattar hon.

Åh herre gud, det här är inte sant

Brigitta vann 500 000 kronor.


Se när Brigitta överraskas


Publicerad: 27 aug 2020