Vinstlycka i Borlänge

Det var Borlänge som fick ta emot Fredagschansen vecka 37 där 100 000 kronor per lott delades ut. Vinstlyckan var total när Postkodlotteriets vinstutdelare Putte Nelsson ringde några av vinnarna. Tårar, skratt och en aning hjärtklappning var några av reaktionerna.

”Bra tillskott till kassan”

Henrik är en av veckans glada vinnare. Vad vill han göra för vinstpengarna? Han berättar att han gärna vill unna sig lite saker. Vara lite ledig, resa norrut till Höga Kusten bland annat. När Henrik får reda på att han vunnit 100 000 kronor skiner han upp.

– Oj! Det är ett bra tillskott till kassan, ler Henrik glatt.

Han konstaterar att han nu både kan unna sig saker men även ha lite pengar över till renoveringar.

Inés vinner stort

Dagens sista samtal går till Inés. Hon berättar att hon varit med i Postkodlotteriet i tre, fyra år för att hon vill vara med och bidra till överskottet från lotteriet som går till 61 välgörenhetsorganisationer. Hon kommer själv från väldigt fattiga förhållanden där familjen hade svårt att få mat på bordet. Att gå i skolan var inte att tänka på. Därför känner hon igen sig i barns, och speciellt flickors utsatta situationer. Många av organisationerna som Postkodlotteriet är med och stöttar jobbar just med barn och barns rätt att gå i skola.

Men nu blickar Inés framåt, hennes tuffa uppväxt har gjort henne både stark och positiv.

Därför känns det extra roligt för Putte att berätta att Inès vunnit hela 600 000 kronor. När Inés får det beskedet blir hon helt stum.

– Är det sant? Tack så mycket. Det var underbart, säger till slut en mycket rörd Inés.

Stort grattis till Borlänge och alla veckans vinnare!

Tack så mycket. Det här var underbart, underbart!

Inés vann 600 000 kronor


Publicerad: 10 sep 2020