Glada grannar i Degerfors

Det var värmländska Degerfors som tog hem Fredagschansen vecka 39 där några lyckliga vinnare fick ta emot 100 000 kronor per lott. När Postkodlotteriets vinstutdelare Sandra ringde och överraskade några av vinnarna, kunde hon konstatera att det var fler än en som har äldre amerikanska bilar som största intresse.

”Det är en bra summa”

Första samtalet går till Tony som konstaterar att han mår toppen, trots lite mulet väder. När Sandra berättar att han vunnit i Fredagschansen tillsammans med sina grannar, ser Tony mer än nöjd ut.

– Det blir intressant att höra, säger han.

Vad vill han göra med pengarna?

– Jag gillar amerikanska bilar, så vi får se var de hamnar, berättar Tony.

Sandra undrar vad det är som är så speciellt med amerikanska bilar förklarar Tony att det är härliga bilar som sticker ut. Det är bara äldre bilar som han kör. Men de är ganska dyra, ska man få något vettigt är 100 000 kronor minimum. Då är det väl toppen att Tony vinner just den summan – han har en lott och vinner 100 000 kronor.

– Oj då. Det är en bra summa, skrattar Tony.

Veronika blir överraskad

Veronika ser lite förvirrad ut när Sandra ringer. Hon sitter på ett möte på jobbet och trodde att hon skulle prata med någon helt annan person. Men att prata med Sandra blev ju faktiskt ännu bättre. När Sandra frågar hur länge Veronika varit med i Postkodlotteriet måste hon tänka en stund. Hon har varit med länge, men på sin förra adress gjorde hon uppehåll ett tag. Men sedan gick hon med i lotteriet igen. Men hur länge sedan det var, minns hon inte.

Hon förklarar varför hon gick med igen:

– Jag tror att det var den där oron att andra skulle vinna, och jag inte vann. Att grannarna skulle bli mångmiljonärer och så skulle jag stå där och titta på och inte få ta del.

Men det behöver hon inte oroa sig för idag. Veronika har en lott och vinner 100 000 kronor.

– Wow! Gud vad roligt, skrattar Veronika.

Göran ska bygga garage

Sist ut att överraskas denna vecka är Göran, som Sandra tänkt lura. Hon låtsas ringa från en bilklubb, närmare bestämt American Car Club. Hon frågar om det finns någon amerikansk bil som han sneglat på ett tag och gärna vill ha. Göran behöver inte så lång betänketid. En Impala‑65 SS skulle det bli i sådana fall. Men nu är det dags för Sandra att avslöja sig.

– Du får göra vad du vill för dina pengar, skrattar hon. Jag ringer från Postkodlotteriet och du har vunnit i Fredagschansen, kul va?

– Ja, det låter ju roligt, ler Göran.

Göran berättar att han gärna vill bygga ett eget garage om han vinner lite pengar. Han hyr ett idag men vill ha ett eget. Han kan nog snart få ett eget garage, för Göran har fyra lotter och vinner därför 400 000 kronor.

– Oj det var det ju värt. Då kan jag ju bygga ett jättestort garage, skrattar han. Jag får nog ta fram hammaren igen.

Stort grattis till Degerfors och alla veckans vinnare!

Tack! Tusen, tusen tack!

Veronika vann 100 000 kronor


Se när vinnarna överraskas


Publicerad: 24 sep 2020