Vinstregn över Ljusterö

Postkodlotteriets vinstutdelare Sandra Dahlberg delade ut Guldvinsten på Ljusterö vecka 43 där två miljoner och en Volvo V60 hittade till sina nya ägare. Några av vinnarna fick dra vinstcheck efter vinstcheck, och det visade sig också att en del av vinnarna var både släkt, grannar och barndomsvänner.

Grannarna vinner tillsammans

Nicklas, Lotta och Ylva samlas på gatan utanför husen där de bor. Det visar sig att de inte bara är grannar, utan även släkt och barndomsvänner. Hur hänger allt det här ihop?

– Nicklas är svåger och Lotta är barndomskamrat, förklarar Ylva.

– Och nu bor vi allihop här på samma ställe, skrattar Nicklas.

Inte nog med att de är släkt och vänner – de delar dessutom intresse för dans. Nicklas berättar att det för det mesta är socialdans som bugg som utövas. Men vi får inte se någon uppvisning här – inte ens om de får betalt.

Men vinstcheckarna ska de förstås få och Lotta är först ut. Hon drar en check på 33 429 kronor och sedan en till på samma summa. Nicklas har också två lotter och vinner lika mycket som Lotta. Nu är det Ylvas tur – hon har tre vinstcheckar och på vardera står det 33 429 kronor, vilket blir drygt 100 000 kronor. Hur känns det här?

– Det känns lite overkligt, säger Ylva.

– Att vi är grannar gör ju det hela extra roligt, avslutar Nicklas.

Charles vill åka på semester

Sandra styr stegen till nästa vinnare, det är Charles som står vid hästhagen där det går några islandshästar och betar. Sandra undrar om det är den sorten som man kan tölta på, vilket stämmer bra. Vad vill Charles göra om han vinner en liten slant idag?

– En liten semester hade varit trevligt. Vi jobbar ganska mycket båda två så…

Då är Charles redo att dra sina checkar. Han börjar med det ena guldkuvertet, på den checken står det 33 429 kronor. Det gör det även på nästa – och på nästa. Totalt vinner Charles drygt 100 000 kronor på sina tre lotter.

– Men kolla! skrattar han.

Stort grattis till Ljusterö och alla veckans vinnare!

Att vi är grannar gör ju det hela lite extra roligt

Nicklas vann 66 858 kronor


Se när vinnarna överraskas


Publicerad: 23 okt 2020