Jubel i Knivsta

Det jublades i Knivsta vecka 6 när Fredagschansen landade där och 100 000 kronor per lott delades ut. Det var 17 lyckliga grannar i en postkod som fick dela på totalt 3,5 miljoner kronor. Postkodlotteriets vinstutdelare Jesper Blomqvist ringde upp några av dem.

”Är det sant?”

Linas man Gustav hjälper Jesper att överraska Lina. Och hon ser ganska överraskad ut när hon tar emot telefonen. Ännu mer överraskad blir hon när Jesper berättar att hon är en av vinnarna den här veckan.

– Där ser man, det var ganska otippat.

Lina och Gustav har bott i Knivsta sedan 2014. Det bästa med Knivsta enligt Lina är att det är barnvänligt och nära till både Stockholm och Uppsala. Men nu är det hög tid för vinstutdelning. Lina har tre lotter och vinner idag 300 000 kronor idag. Hur tar hon det beskedet?

– VA!? Är det sant, skrattar Lina.

Och visst är det sant. 300 000 kronor, skattat och klart.

– Alltså, det är helt sjukt och helt fantastiskt. Det var verkligen inte väntat.

Samtalet avslutas med ett segerjubel!

Peter blir chockad

Nästa samtal går till Anna som hjälper Jesper att överraska Peter. Anna tar täten till Peters ytterdörr och knackar på. Peter öppnar och ser först mycket misstänksam ut. Jesper presenterar sig och frågar hur det står till.

– Jag vet inte, jag är lite förvånad, skrattar Peter.

Och ännu mer förvånad – och misstänksam – blir han när Jesper berättar att han är en vinnare den här veckan.

– … Jaha, säger han lite tveksamt.

Peter skrattar när Jesper frågar om det känns det bra.

– Jo, det känns bra!

Peter har precis köpt en lägenhet som de dessutom renoverat. Så på frågan om det är något speciellt han drömmer om, är det en soffa och en TV som står överst på önskelistan. Då passar det ju bra att Peter vinner 100 000 kronor på sin lott idag.

– What?! Vad sjukt!

Hur känns det vinstbeskedet?

– Jag är i chock, jag är helt skakig, skrattar Peter. Det här är det sjukaste jag varit med om.

200 000 om dagen

Förutom alla andra vinster i februari, delas det dessutom ut 200 000 kronor om dagen till en vinnande postkod. De orter som vunnit hittills i vecka 6 är: Skärplinge, Norrköping, Sandviken, Kungälv och Lidköping. Stort grattis!

Det här är det sjukaste jag varit med om

Peter vann 100 000 kronor


Se när vinnarna överraskas


Publicerad: 12 feb 2021