Vinstlycka i Mörbylånga

När Fredagschansen landade i Mörbylånga var det många önskningar som gick i uppfyllelse. Postkodlotteriets vinstutdelare Magdalena Forsberg delade ut 100 000 kronor per lott till fler glada grannar som redan visste vad de skulle göra för vinstpengarna.

Ingalill vill till Helsingfors

Samtalet med Ingalill börjar med att hon och Magdalena pratar om fåglar. Någon kornsparv har inte Ingalill sett till, men däremot Ägretthägern - som inte heller är så vanlig.

Ingalill är helt klart intresserad av fåglar, och blir påmind av Magdalena att hon är med och stöttar organisationen BirdLife med sin lott. Inte nog med det, idag är Ingalill också en vinnare och vad skulle hon vilja göra för en vinst? Ingalill tänker fylla på reskassan och en liten fågel har viskat i Magdalenas öra att Ingalill drömmer om att få se Finnkampen i Helsingfors.

– Det stämmer, det har jag drömt om i många år, svarar Ingalill.

Då är det väl hög tid att få reda på vad vinsten blir. Ingalill har en lott och på den vinner hon idag 100 000 kronor.

– Oj då! Då klarar jag Finnkampen, säger Ingalill med ett leende. Jag är väldigt glad.

”Det känns jättebra”

Nästa granne att ringa upp är Anders. Han berättar att det är strålande sol i Mörbylånga idag. Magdalena har hört att Anders är en rackare på fältskytte. Mycket riktigt, Anders sitter framför ett skåp som är fyllt med prispokaler. Själv säger han att han varit duktig – en gång i tiden. Vad vill Anders göra om han vinner lite pengar? Det blir till att lyda dotterns råd och köpa en robotdammsugare.

– Hon tycker väl att jag behöver det, konstaterar Anders.

Förutom att skaffa en robotdammsugare har Anders även planer på att åka till norra delen av Sverige till sommaren. Han har aldrig varit längst upp. Men nu är Anders nyfiken på om vinsten räcker till en robotdammsugare eller inte. Och det lär den nog göra, för på sin lott har Anders vunnit 100 000 kronor.

– Å fy fasiken! Det var inte dåligt! Det känns jättebra, det var roligt att få vinna en gång i livet.

200 000 om dagen

Förutom alla andra vinster i februari, delas det dessutom ut 200 000 kronor om dagen till en vinnande postkod. De orter som vunnit hittills i vecka 7 är: Gävle, Märsta, Katrineholm, Holmsund och Nynäshamn. Stort grattis!

Det blir till att fylla på reskassan med den här vinsten

Ingalill vann 100 000 kronor


Se när vinnarna överraskas


Publicerad: 19 feb 2021