Glada vinnare i Örebro

Vecka 9 var det stor vinstglädje i Örebro när Guldvinsten landade där och 2 miljoner och en Volvo XC40 laddhybrid delades ut. Postkodlotteriets vinstutdelare Sandra Dahlberg hade den angenäma uppgiften att ringa några av vinnarna och leverera glädjebeskeden.

Anneli vill vara med och bidra

Anneli gick med i Postkodlotteriet för drygt ett år sedan, dels för att några av grannarna redan var med i lotteriet. Men hon ville även vara med och stötta de välgörenhetsorganisationer som varje år delar på överskottet. Cancerfonden är den organisation som ligger Anneli närmast om hjärtat. Och idag är det Anneli som har turen på sin sida. Hon har två lotter och på dem vinner hon 72 368 kronor.

– Åh Herre Gud! Tusen tack!

Elisabeth blir överraskad

Elisabeth är på jobbet på ett härbärge för hemlösa när Sandra ringer. Elisabeth berättar att hon började där när hon pluggade på universitetet och behövde ett extrajobb. Nu är studietiden över och extrajobbet har blivit permanent. Elisabeth har tre lotter och vinner på dem idag 108 552 kronor.

– Idag är du min bästa vän, skrattar Elisabeth och klappar händerna av glädje.

Anna vinner en Volvo

Anna förstår inte riktigt vad det är som händer när hon tar emot telefonen och ser vem det är som ringer. När förvåningen lagt sig berättar hon att hon jobbar som forskare och räknar på kostnadseffektivitet inom hälso- och sjukvården. Sandra undrar om det är hon som laddar sparbössan hemma, och är den som ha koll på ekonomin? Anna svarar att de nog delar lika på det. Men Anna kommer i alla fall få ladda sin nya bil. För hon har vunnit en Volvo XC40T4 laddhybrid värd 499 800 kronor.

– VA! Skojar du?

Förutom bilen vinner Anna även 5 700 kronor i postnumret på sina två lotter. Det här var väl en härlig dag att fira?

– Ja verkligen, skrattar Anna.

Se hur många vinster som lottats ut i Örebro sedan starten 2005

Idag är du min bästa vän

Elisabeth vann 108 552 kronor


Se när vinnarna överraskas


Publicerad: 06 mar 2021