Segerjubel i Åsbro

För vinnarna i Åsbro kunde knappast veckan avslutas på något bättre sätt än att vinna 100 000 kronor per lott i Fredagschansen. Några av vinnarna fick jubla lite extra när Postkodlotteriets vinstutdelare Jesper Blomqvist ringde och meddelade den glada nyheten.

Ola har nybörjartur

Ola har bara varit med i Postkodlotteriet ett halvår, när Jesper ringer upp för att gratulera till en vinst i Fredagschansen.

– Det var en väldigt snabb utdelning, konstaterar Ola nöjt.

Ja, här pratar vi nybörjartur. Ola har tre lotter och på dem vinner han totalt 300 000 kronor.

– Oj, oj… Nu får du tyst på mig tror jag, ler Ola.

Hon gick med för välgörenheten

När Jesper ringer upp Inga-Lill blir hon väldigt glad när hon ser vem det är. Inga-Lill har, i motsats till Ola, varit med i lotteriet sedan Postkodlotteriets start för 15 år sedan. Kommer hon ihåg varför hon gick med en gång i tiden?

– Jag tycker att det är bra att pengarna går till rätt ställe. Det tycker jag är jättefint.

Idag är det Inga-Lills tur att vinna och på sina två lotter vinner hon 200 000 kronor. Och självklart blir hon jätteglad.

– Nej men jättefint! Tack snälla, snälla.

”Nu blev jag svettig”

Nu är det dags att överraska Nicklas. Till det har Jesper hjälp av Nicklas döttrar Ewelina och Ellinor. De tycker att pappa Nicklas helt klart är värd en vinst idag. När Nicklas ser vem det är som ringer anar han att något är på gång.

På Jespers fråga hur han mår svarar han att det är bra, trots lite träningsvärk efter några kilometer i längdskidspåret. När Jesper berättar att han är en av vinnarna i Fredagschansen idag, blir han lite nervös.

– Nu blev jag svettig hela jag. Det här är värre än att åka fem kilometer på skidor.

Då är det väl bäst att avslöja hur mycket Nicklas har vunnit. På sina två lotter vinner han totalt 200 000 kronor. Nu applåderar hela familjen. Hur känns det här?

– Ja, det känns ju bra, svarar Nicklas och torkar bort en liten glädjetår. Du får gärna ringa fler gånger.

Samtalet avslutas med ett riktigt stort familjejubel.

Jag tycker det är bra att pengarna går till något bra. Det tycker jag är jättefint

Inga‑Lill vann 200 000 kronor


Se när vinnarna överraskas


Publicerad: 26 mar 2021