Vinnarglädje i Kristianstad

När Fredagschansen landade i Kristianstad lös vinnarna i kapp med solen. För det är inte varje dag Postkodlotteriets vinstutdelare Putte Nelsson ringer och överraskar med en vinst på 100 000 kronor per lott. 20 grannar vann och Putte överraskade några av dem.

Jonas blir överraskad

Jonas har längtat efter det här samtalet. Han gick med i Postkodlotteriet dels för att ha chans att vinna pengar, men främst för att överskottet från lotteriet går till många organisationer, som gör stor skillnad.

Och idag är det äntligen Jonas tur att vinna. För vinsten vill han gärna resa, Thailand står högt upp på listan eftersom hans sambo kommer därifrån. Jonas har två lotter och vinner idag 200 000 kronor.

När han får vinstbeskedet ser det ut som att världen har stannat där Jonas befinner sig. Till slut kommer reaktionen.

– Jag är mållös. Det är nästan så att man blir tårögd.

Anette vill skaffa växthus

Anette är på jobbet när Putte ringer. Hon jobbar som sjuksköterska på infektionsavdelningen på sjukhuset i Kristianstad, och ser fram emot sommaren när hon förhoppningsvis får lite semester. Vad skulle hon vilja göra med en vinst?

– Nu när jag inte ska iväg och semestra, har jag funderat på ett litet växthus hemma.

Och det blir säkert ett fint växthus hemma hos Anette i sommar, för på sin lott vinner hon idag 100 000 kronor.

– Åh herregud! avslutar en lycklig Anette.

De vinner tillsammans

Nu är det dags att ringa grannarna Birgitta och Elin. De har träffats för att tillsammans ta emot sina vinstbesked. Elin har riktig nybörjartur, hon gick med i lotteriet för bara två månader sedan.

Då kanske det känns tryggt att vara tillsammans med Birgitta en sådan här dag, för hon är veteran i sammanhanget och varit med i lotteriet sedan starten.

Birgitta tänker lägga undan sina vinstpengar och resa när det är läge för det igen. Och Elin ska passa på att ta körkort. Då är det dag satt avslöja vad de har vunnit. De har varsin lott och vinner därför 100 000 kronor var. Nu skrattas det högt i soffan.

– Helt underbart! Fantastiskt!

Jag är helt mållös. Det är nästan så att man blir tårögd

Jonas vann 100 000 kronor

Se när vinnarna överraskas


Publicerad: 09 apr 2021