Glada vinnare i Örebro

Vinnarglädjen var på topp när Fredagschansen landade i Örebro och 100 000 kronor per lott delades ut. När Postkodlotteriets vinstutdelare Putte Nelsson ringde upp grannarna i den vinnande postkoden hördes ett och annat glädjetjut eka mellan husen.

Jill önskar en robotdammsugare

Jill ser förväntansfull ut när Putte ringer, hon anar vad som är på gång. Vad skulle hon vilja göra för en liten vinstsumma?

– Kanske åka till min brorsa, svarar Jill.

Men om hon skulle drömma lite större så är det en robotdammsugare som står överst på önskelistan. Nu manar Jill på Putte lite, hon vill ju veta hur mycket hon vunnit. Jill har en lott och vinner 100 000 kronor idag. Stort grattis!

– Shit! säger Jill leende och klappar händerna. Tack!

Gisela vinner för andra gången

Gisela har varit med i Postkodlotteriet i flera år och har redan hunnit vinna en gång tidigare. Då vann hon 100 000 kronor och för de pengarna åkte hon och dottern till Egypten. Vad skulle hon vilja göra om hon vinner lite idag?

– Maldiverna är ju rätt trevligt, svarar Gisela.

Och det är väl inte omöjligt att den resan kan bli av, för idag vinner Gisela 100 000 kronor – för andra gången. Det är väl bra?

– Ja! skrattar Gisela.

Gick med för välgörenheten

Sista grannen att kontakta är Helena. Till det har Putte fått hjälp av Helenas chef Tobias. Helena tror att hon ska ha ett möte med honom så hon blir lite förvånad när Putte ringer. Helena berättar att hon gick med i Postkodlotteriet för välgörenheten skull.

– Man bidrar till många olika organisationer som gör mycket bra i världen och i Sverige.

Nu är det dags för Helena att räkna lite. Putte berättar att man idag vinner 100 000 kronor per lott, och Helena har fyra lotter. Hur mycket har hon vunnit då?

– 400 000! skrattar Helena.

Nu visar det sig att Helenas sambo Mattias har en lott. Hur mycket har han vunnit?

– 100 000 kronor!

Helena och Mattias vinner alltså 500 000 kronor tillsammans.

– Tack så jättemycket! Jag är helt… jag vet inte vad jag ska säga.

Se hur många vinnare Örebro haft sedan starten 2005

Jag är helt… jag vet inte vad jag ska säga

Helena vann 400 000 kronor

Se när vinnarna överraskas


Publicerad: 21 maj 2021