Överraskade vinnare i Järna

Vecka 15 hade vinstutdelaren Sandra fullt sjå med att övertyga vinnarna i Järna att de faktiskt hade vunnit i Postkodlotteriet. En miljon kronor skulle delas mellan 15 vinnare från postnummer 153 36, och Sandra passade på att överraska några av dem via skypesamtal – tvivel byttes snabbt ut mot glädje.

Guldkant för Kristian

Snacka om bra inledning på påskhelgen för Kristian. Sandra bjuder på ett samtal som verkligen sätter guldkant på hans dag. När Kristian får reda på att han vunnit 45 455 kronor stålar han av glädje. Vad ska han göra med pengarna? Det vet han inte ännu, familjeråd väntar.

”Är det här på allvar?”

Mullvaden Kristoffer tror inte att hans fru Linda anar något när Sandra ringer. Linda ser misstänksamt på sin man när han lämnar över telefonen. Hon studerar Sandra mycket noga, känner hon igen henne? Nja tror inte det, någon måste skämta. Hon vänder sig till sin man:

– Är det här någon skämtgrej eller?

Sandra försöker med några ledtrådar, kanske har Linda sett henne på TV?

Men inte hjälper det när man svårt att komma ihåg ansikten. Sandra drar till slut trumfkortet:

– Linda! Du har vunnit 45 455 kronor i Postkodlotteriet.

Sakta men säkert sjunker det in, hon har ju faktiskt vunnit. Misstänksamheten byts mot glädje och nog kommer Kristoffer och Linda fira lite grann.

Dubbel överraskning

Sista samtalet går också till en mullvad. Det är Mikael som hjälper vinstutdelaren Sandra att överraska hans fru Catrine. Det Mikael inte vet är att han också har vunnit, men det får bli en senare överraskning. Catrine har inga problem att känna igen Sandra, men hon tycker det är lite konstigt ändå.

– Känner du igen mig?

– Ja! Det här är ju jättekonstigt.

Ja visst är det märkligt att få veta att man vunnit 45 455 kronor. Men som Sandra påpekar så är det inte 1:a april, så nog är det sant alltid. Och när Mikael till slut får reda på att även han har vunnit 45 455 kronor går det inte att ta miste på glädjen.

– Yes! Tack ska du ha. Där satt den!

Catrine och Mikael applåderar åt sina vinster – sammanlagt drygt 90 000 kronor.

– Det här sitter bra, avslutar Mikael.


Publicerad: 10 apr 2020