Gustav var ensam vinnare på postkod och vann både guldvinst och bilvinst. Här delar Hanna Graaf ut hans vinstcheckar.

”Jag sa inte så mycket, jag var i chock”

Gustav var 25 år när han i februari 2018 vann stort. Han hade bott två månader i ett nybyggt område i Stockholm då hans lottnummer vann i en dragning – han var ensam vinnare i sin postkod. Först vann han 1 500 000 kronor. Dessutom hade han nyligen vunnit en extralott som gjorde att han nu vann ytterligare 250 000 kronor och en splitterny Volvo V90.

– Jag hade rätt mycket tur, kan man säga.

Hur fick du veta att du hade vunnit?

– Magdalena Graaf (som var vinstutdelare i Postkodlotteriet då) styrde ihop nåt prank tillsammans med VD:n på bolaget jag jobbar på. Först fick jag höra att vår fabrikant skulle komma på besök, sedan visade det sig att vår VD, som jag inte pratar alltför ofta med, helt plötsligt skulle prata med mig. Jag blev tillsagd att sätta mig i en bil med en massa GoPro‑kameror – det hela var så skumt, jag fattade ingenting. Men när vi svängde in i verkstan såg jag guldkuvert och kameramän och då trillade polletten ner, då förstod jag!

Hur reagerade du?

– Jag sa inte så mycket, jag var i chock. Det tog ett tag innan det landade, speciellt eftersom det var en sån stor summa pengar jag vann, plus en bil. Jag hade börjat funderat på att köpa en ny bil, så det kunde inte kommit mer lägligt, säger Gustav och skrattar.

Hur känns det nu, har du kommit över chocken?

– Det känns fortfarande konstigt att prata om det. Men man måste bara njuta av att man hade turen att vinna.

Gustav från Spånga blev ensam vinnare i postkoden. Här tar han emot sina vinstcheckar på 1,7 miljoner kroner.

Bilvinsten gick till en bilfantast

Gustav älskar bilar och har alltid jobbat med bilar, så den här bilvinsten gick verkligen till rätt person. Han har tyckt om Volvo V90 sedan den kom.

– Det är en väldigt snygg bil. Jag njuter av bilen varje gång jag sätter mig i den, och den har verkligen kommit till användning! Den har tagit mig till Tyskland bland annat. Jag har haft den i drygt ett år nu, och redan kört nästan 2000 mil.

1 750 000 kronor, vad gör man med så mycket pengar?

– Oj, jag har huvudsakligen sparat. Jag kikar på lägenhet och en del av pengarna kommer gå till det. När jag hittar något som passar. Men det mesta ligger kvar på kontot. Jag vill inte att pengarna ska ta slut snabbt, så jag har försökt hålla i dem.

Vad var det första du köpte?

– Det var en designerlampa. Jag hade gått och kollat på den länge, en sputnik-lampa, men den är rätt dyr, kostar drygt 16 000 kronor. Det är en kille i Stockholm som bygger de här lamporna av gamla italienska delar. Sputnik-lampan hade jag tänkt spara ihop till, men när jag vann var det självklart att jag skulle fira vinsten genom att unna mig den!

Har du kvar dina lotter?

– Ja, jag har kvar mina lotter i Postkodlotteriet. Min familj och fler i min närhet har köpt lotter i Postkodlotteriet efter att jag vann. Nu har de insett att man faktiskt kan vinna. Så jag har blivit som en reklampelare, vilket är lite roligt.

Gustavs bästa biltips

Till dig som ska köpa bil:

1 Köp en rolig bil som du tycker är trevlig att köra.

2 Njut av bilen!