Vingvinnaren Petra Juote reste till Thailand med sin dotter, som hon står tillsammans med på bilden

”Jag trivs bäst när jag lämnar fastlandet”

En helt vanlig dag stod Petra Juote från Rönninge i sitt kök och förberedde en lunch tillsammans med sin mamma. Plötsligt knackade det på dörren och innan Petra förstått vad som egentligen hade hänt stod Kicken i huset med en resevinst för 100 000 kronor.
– Den känslan kommer jag aldrig att glömma! utbrister Petra.

Det kan vara svårt att skilja dröm från verklighet när ens önskningar plötsligt slår in mitt i vardagen. Petra kunde inte greppa att hon vunnit resor för 100 000 kronor eftersom hon innerst inne trodde att hon aldrig skulle vinna något överhuvudtaget.

– Jag har aldrig vunnit något förut, inte ens på Gröna Lund, berättar hon.

”Oh my God!”

Petra ringde direkt upp sin dotter Rebecka och berättade att hon vunnit och att de skulle ut på en ordentlig resa. Rebecka trodde först att hennes mamma försökte luras och krävde bevis. Petra hade ringt upp via FaceTime och kunde enkelt filma vinstcheckarna och Kicken.

På väg till paradiset

När Petra hade sansat sig och förstod att hon enkelt kunde göra sin drömresa, utan att behöva tänka på om hon skulle ha råd eller inte, började hon planera. Och hon längtade till Thailand.

– Jag bjöd med mig min dotter till Khao Lak. Det var jättemysigt – bara hon och jag. Vi gjorde flera utflykter tillsammans och sökte oss ut till småöarna. Vi besökte ett naturreservat och snorklade i vattnet och såg massor av vackra fiskar.

– Vi besökte även Tsunamimuseet och tittade på bilder och filmer. Jag kände inte någon som var med när det hände, men det var intressant att se. Och det blev en känslosam dag som berörde oss ordentligt.

– Det allra bästa med resan var när vi hittade det mer exotiska Thailand med vita stränder och turkost vatten. Jag älskar havet och trivs som allra bäst när jag lämnar fastlandet.

Petra Juote snorklar tillsammans med sin dotter utanför Khao Lak i Thailand

Nya resor på gång

Petra berättar också att hon redan är i full gång med att planera nästa äventyr.

– Jag prenumererar på två lotter, så jag fick ju en dubbel vinst! Efter resan till Thailand har jag 62 000 kronor kvar och ska snart boka min nästa resa.

Petras tre bästa Thailandstips

Tips 1 - Lämna fastlandet och utforska småöarna! Leta efter öar med vackra naturreservat.

Tips 2 - Se till att ta dig tid att snorkla för att uppleva Thailand under ytan. Vi såg massor av vackra fiskar under våra snorklingsutflykter.

Tips 3 - Besök Tsunamimuseet i Khao Lak. Där finns massor av bilder och filmer som är intressanta att se. Jag kände ingen som var med när det hände, men besöket på museet blev otroligt känslosamt.