Ann-Christina står på scenen under Grannyran i Söderbärke och tar emot sin vinstcheck på 5 miljoner kronor

Ann-Christina, Grannyravinnare april 2019

”Familjen betyder allt för mig”

Ann-Christina Gustavsson från Söderbärke har haft det tufft. För en tid sedan skadade hon sig och fick problem med rygg och ben. Allt hon önskade sig var att kunna umgås med familjen på samma sätt som tidigare. Då vann hon plötsligt 5,5 miljoner kronor i Grannyran.

Sedan problemen började har Anki, som hon kallas av de närmaste, gått sjukskriven och drömt om sånt som kan ge lite extra solsken för hennes man, barn och barnbarn. Och det var då det fantastiska hände.

Kunde inte tro sina ögon

Plötsligt en dag knackade Putte från Postkodlotteriet på dörren och överraskade med ett stort guldkuvert. Anki kunde inte tro sina ögon. Hon drog ut checken och fick veta att hon plötsligt vunnit drygt 237 000 kronor eftersom hennes postnummer vunnit i Grannyran. Men det räckte inte med det.

Vinsten bara växte

Bara några dagar senare hade hon chansen att få dela på de återstående vinstpengarna, som skulle delas ut på själva Grannyrafesten. När Anki gick ned från scenen gjorde hon det som nybliven mångmiljonär. Totalt hade hon vunnit 5,5 miljoner.

- Det var en sådan konstig känsla. När jag fått pengarna var jag inne och tittade på kontot säkert mer än tio gånger. Jag undrade om det kunde vara sant. Det känns fortfarande overkligt. Jag har till stor del levt på min man och nu behöver jag inte göra det längre. Helt plötsligt är det ombytta roller och nu får han fråga mig om pengar istället, säger Anki och skrattar högt.

– När jag vann gick jag och beställde en ny säng, en sådan som är höj- och sänkbar. Sedan köpte jag mig lite småsaker och en lounge-grupp till vårt uterum som jag ska njuta av i sommar. Den står på plats nu och jag är jättenöjd!

Familjen är viktigast

Anki berättar också att pengarna inte minst ska användas till att skapa glädje och trygghet för hela familjen:

- Familjen betyder allt för mig. Och nu vill jag till exempel resa till Grekland med allihop.

Ankis barn bekräftar hur hon alltid brinner för att skapa trivsel för nära och kära:

- Trots sina besvär biter hon alltid ihop och ställer upp i vått och torrt. Hon finns alltid där.

Läs fler vinnarhistorier