Berit vann pengar på sin lott hon hade på sitt fritidshus i Mellanström. Här sitter hon glad tillsammans med sin hund.

”Jag blev så himla glad”

Berit hade varit med i Postkodlotteriet nästan sedan starten 2005 och på sin höjd vunnit några extralotter och olika produkter i Vinstvalet. Men 2018 kom nyheten som fick Berit att skaffa ytterligare en lott. För nu kunde man plötsligt köpa en lott på adressen till sitt fritidsboende. Och turen höll sig framme.

Bara drygt ett år efter att Berit köpt den nya lotten på sitt fritidsboende fick hon uppleva känslan av att vinna något lite större – och hon vann över 20 000 kronor att resa för.

Det lustiga i sammanhanget var att Berit sedan tidigare faktiskt ringt till Postkodlotteriet och undrat varför man inte kunde få ha lotter på andra adresser där man tillbringar mycket tid. Men det dröjde alltså till sommaren 2018 innan det var möjligt, rent tekniskt.

Den som väntar på något gott

Berit och hennes man hade under flera år funderat på att skaffa ett landställe och 2016 dök ett hus upp, nära vattnet och skogen.

– Det infinner sig ett lugn i hela kroppen när vi kommer dit.

Sommarhuset ligger i Mellanström, en liten by i Arjeplogs kommun – och det var lite typiskt att det var just där hon och hennes man befann sig när vinstbeskedet landade i brevlådan hemma i Djurås, 82 mil bort. Därför dröjde det flera veckor innan Berit fick veta vad som hade hänt.

– Jag hade fått ett guldkuvert, som det stod ”Grattis till vinsten” på, berättar Berit. Jag öppnade och såg vad det var och blev så himla glad!

Drömresan går till…

Berit är lite flygrädd, men berättar med glädje om sin första resa hon gjorde för några år sedan – till Rhodos. Hon beskriver om hur vacker det var med alla gröna växter överallt.

För tillfället har Berit inte börjat planera resan ännu, mycket på grund av att glädjechocken inte lagt sig riktigt. Men när det väl blir dags ligger Rhodos återigen högt på listan.

Vet hur det känns

Många av hennes vänner hemma i Djurås har lotter i Postkodlotteriet – och en av dem vann Guldvinsten, bara tre månader tidigare. Nu vet Berit hur det känns.

– Nu när jag också vet hur härligt det är kommer jag aldrig att släppa mina lotter!