George vann i Grannyran Mullsjö 2018

George, Grannyravinnare från Mullsjö 2018

”Drömmarna har kommit tio år närmare”

Första anblicken av George vittnar om en stabil gestalt. Cirka två meter lång, breda axlar och ett lugnt kynne. Men det kunde inte hindra honom från att gå ner för räkning när han fick sitt livs överraskning en helt vanlig dag på jobbet.

George från Mullsjö är 29 år. Han har tre barn och jobbar med ytbehandling. En stor del av Georges liv handlar om att arbeta hårt med sikte på att spara så mycket pengar som möjligt.

– Viljan att jobba har jag fått från mina föräldrar, berättar George. De har slitit hela sitt vuxna liv för att kunna ha en lugn och skön tillvaro längre fram. Det vill jag att min familj också ska kunna ha.

George pratar med inlevelse om att man inte kan räkna med några genvägar – och att om något ska kunna hända får man ta tag i det själv.

En helt vanlig dag

En dag i januari 2018 befann sig George i vanlig ordning på jobbet. Hans bror som arbetar på samma ställe hade haft fullt upp med att planera en överraskning för George som inte anade något. Men George tyckte ändå att hans bror betedde sig en aning underligt:

– Vi hade just ätit lunch och tagit en fika efteråt. Sedan gick vi tillbaka till jobbet. Men efter bara tio minuter ville brorsan dricka kaffe igen och jag tänkte att ”vad är det med honom?” Så vi gick tillbaka till fikarummet. Och alldeles strax brakade allting loss.

– Ett helt gäng från Postkodlotteriet stormade in och jag hann tänka att nu är det någon som kommer bli glad (skratt). Sedan minns jag inte så mycket mer än det jag sett på film efteråt.

Det som i själva verket hände var att George hade vunnit 519 000 kronor. Han försökte ringa hem till sin fru, men hon ville först inte tro honom. Hon var säker på att det var ett dåligt skämt. George berättar att vinsten gjorde honom chockad.

– Det var som att kroppen stängde av ungefär. Jag kunde inte ens dricka upp kaffet efteråt. Händerna skakade så mycket att jag spillde ut det mesta i koppen (skratt). Vi satt väl kvar en stund och firade. Och sedan sa jag det till chefen att ”är det lugnt om jag skiter i det här nu och drar hem?” Och det var ju okej (skratt).

George, grannyravinnare från Mullsjö

Mer pengar på kontot

Som om vinsten inte var tillräcklig, vann även Georges föräldrar som valde att dela ut hela sin vinst till sina barn.

– De tyckte att vi yngre skulle få större glädje av pengarna, nu när vi befinner oss mitt i livet.

Pengarna har kommit till användning på många olika sätt. Bland annat har familjen byggt ut sitt garage för att få plats med gästrum, verkstad och barnens crossmotorcyklar.

– Dessutom har vi köpt en båt. Hela familjen gillar att vara ute på sjön och fiska och bada och bara ha det gott. I höstas var vi ute på Vättern och fiskade kräftor. Det var härligt.

Den stora drömmen

Vinsten har också gjort att George och hans familj har kunnat uppfylla sin stora dröm – att få köpa sig ett boende i Spanien.

– Min mamma och pappa och två av mina syskon har hus i Spanien sedan tidigare. Och jag känner en svensk mäklare därnere och plötsligt en dag fick jag ett mejl från honom. Då hade det dykt upp en perfekt lägenhet som var ute till försäljning. Med balkong i söderläge och allt.

– Jag ringde direkt till farsan, som var där på semester och bad honom att springa ner och lägga handpenningen innan jag skulle få ordnat med all finansiering. För om man inte ”låser” affären snabbt kan andra mäklare sälja lägenheten. Det är så det funkar i Spanien. Men allt gick bra och vi slog till.

Tio år närmare

Det lyser i Georges ögon när han berättar om sin stora dröm som gått i uppfyllelse. Snart åker hela familjen ner igen för att fira jul och stanna några veckor.

– Jag längtar. Det är där jag mår som bäst. Jag har ju sprungit där som liten när vi var på semester och nu får mina egna barn uppleva samma sak. Det känns lika fantastisk varje gång jag tänker på det. Uppfyllda planer och drömmar som vi haft tillsammans i familjen har plötsligt kommit tio år närmare.