Ingrid vann 4,1 miljoner i Grannyran i Lidköping. Här står hon och jublar från scenen med checken i handen.

Ingrid – Grannyravinnare från i Lidköping

”Jag önskar att alla fick uppleva det här”

Ingrid från Lidköping satt hemma och var sjukskriven när det knackade på dörren. Det ledde både till en besviken dotter och en smått chockartad spänning. Men det kunde det nog vara värt.

Ingrid är 39 år och har tre döttrar tillsammans med sin man. Hon kom till Lidköping som sjuåring med sin mamma och tre systrar från Libanon 1987. Hennes pappa anslöt ett år senare.

– Vi fick ett fint välkomnande, berättar Ingrid. Jag tycker Lidköping är en jättemysig stad som är fantastisk vacker, särskilt på somrarna. Men första gången vi kom hit var det vinter och jag hade aldrig sett så mycket snö. Det var en häftig upplevelse.

Ingrid beskriver sig själv som en jordnära person som har en favorithobby där hon odlar väldigt mycket. Hon brinner för hållbarhet och miljöfrågor och hela familjen hjälps åt och tänker på matsvinn, förbrukningsvaror, inköp av kläder och källsortering.

Hägrande miljoner och besviken dotter

Ingrid var hemma och sjukskriven när Postkodlotteriet knackade på dörren.

– Det var en vanlig tisdag och utanför stod ett helt gäng med kameror och guldkuvert och allt möjligt.

Ingrids postnummer hade vunnit i Grannyran, vilken gav henne en vinst på 190 000. Alla med en lott i postnumret fick nu dela på en tredjedel av den totala potten. De resterande miljonerna skulle delas ut på plats under Grannyrafesten några dagar senare. För att kunna vinna behövdes rätt postkod, som består av två bokstäver i lottnumret.

Men det fanns en hake. Samma söndag som Grannyran skulle hållas på torget i stan, hade familjen redan bjudit in till födelsedagskalas för en av döttrarna.

– Vi var ju tvungna att skjuta på kalaset. Vi försökte förklara att vi vunnit mycket pengar, men att vi nu hade fått chansen att vinna väldigt mycket mer. Det hjälpte inte. Hon tyckte inte att det var så speciellt eftersom hon brukade vinna i lotteriet på sin förskola (skratt).

Ingrid vann stort i Grannyran i Lidköping.  Här står hon tillsammans med alla andra lyckliga vinnare på scenen under Grannyraeventet.

Grannyra Lidköping

Mångmiljonär i Grannyran

Snart var det söndag och Grannyran kom till stan med sina miljoner i bagaget.

– Det var helt overkligt och lite kaosartat, så många människor och så mycket glädje. Det var väldigt nervöst sekunderna innan den vinnande postkoden presenterades. Samtidigt kände vi att det inte skulle spela så stor roll om vi vann eller inte. Jag hade nog varit lika glad i vilket fall.

Publiken höll andan och tittade upp mot skärmen där den vinnande postkoden rullades upp. Skulle det bli samma som Ingrid hade?

– Det blev plötsligt ett enormt jubel i hela publiken. Min man studsade, barnen grät och det var en chockartad stund, fylld med lycka.

Därefter fick vinnarna gå upp på scenen för att ta emot varsin stor vinstcheck. På Ingrids check stod skrivet: 4,1 miljoner.

– Men jag kommer inte ihåg vad jag sa till Rickard däruppe, skrattar Ingrid.

Trygghet och solresor

Pengarna har gett hela familjen trygghet och en stadigare grund att stå på.

– När pengarna kom in på kontot var det som att det inte var verkligt på något sätt. Jag kollade flera gånger och räknade alla nollor (skratt).

Efter vinsten har Ingrid och familjen kunnat börja renovera sitt hus och gjort resor till olika platser runt Medelhavet. Hela familjen älskar solresor med värme och bad. Drömresan är Dominikanska republiken.

Ett bra syfte

Ingrid har två lotter i Postkodlotteriet och anledningen var från början inte att få chansen att vinna mycket pengar.

– Jag gillar att saker och ting har en kontext, att det finns ett syfte med det man gör. Och att Postkodlotteriet kan stötta så många organisationer tycker jag är jättebra.

Ingrid berättar också om hur familjen har fått så mycket vänlighet från alla runt omkring.

– Folk unnar oss verkligen den här vinsten. Jag önskar att alla fick uppleva det här.

Läs mer om vinnande postnummer i Lidköping här