Storvinnaren Sören om livet efter vinsten

I april 2019 stod Sören Wetterskog på scenen i Grannyran och tog emot en vinstcheck på drygt 29 miljoner kronor. Han såg svimfärdig ut och hade tårar i ögonen där han stod bredvid Rickard Sjöberg med den stora checken i handen.

– Det är ofattbart, fick han fram.

En av de högsta vinsterna

Sören hade fem vanliga lotter plus en extralott som han vunnit, och därmed tog han hem en av de högsta vinstsummor som Postkodlotteriet har delat ut till sedan lotteriet startade i Sverige 2005.

Livet ett år senare

Nu har det gått ungefär ett år sedan Sören vann 29 miljoner. Hur är livet nu jämfört med hur det var före vinsten?

– Jag tycker det är ungefär lika, fast jag kanske har det lite bättre nu. Jag kan göra precis vad jag vill, det kunde jag ju inte förr.

Har du delat med dig av vinsten?

– Ja, mina tre barn har fått varsin slant.

Drömmen om Graceland

Sören hade länge haft en dröm om att åka till blues-staden Memphis och besöka Graceland, Elvis Presleys forna hem. Den drömmen förverkligade han under 2019. På resan var han dessutom i Nashville, San Francisco, Las Vegas och Grand Canyon.

– Jag har alltid drömt om att besöka Graceland. Det var nummer ett. Men nu fick jag uppleva lite annat också, som att åka över Golden Gatebron och se Alcatraz.

Drömmen om huset

När Sören vann i Grannyran berättade han sitt hus som han byggt på under många år, men som han inte riktigt hade råd att göra färdigt. Då var han på vippen att sälja huset. Men vinsten i Grannyran löste problemet och nu är den pensionerade snickaren Sören i full gång och bygger igen, på sitt livsverk. Följ med Kicken hem till Sören – se filmen nedan!