Har vunnit storvinsten två gånger på tio år

2008 vann Åse från Vellinge 100 000 kronor på lotteri. Hon trodde aldrig att hon skulle vinna pengar igen. Men exakt tio år senare vann hon i Drömcontainern, och nu ser hon fram emot 2028.

– Vem vet vad som händer då, säger Åse och ler.

Åse har alltid brunnit för att hjälpa andra människor, och för henne känns det bra att överskottet av lotteriet går till något gott. Det var ett av skälen till varför hon valde att gå med i Postkodlotteriet 2008.

– Jag har själv haft två lungproppar och min pappa hade problem med hjärtat. Därför känns det extra viktigt att vara med och bland annat stötta Hjärt-lungfonden.

”Vi har typ vunnit”

Ibland händer allt på samma gång. Vad sägs om att flytta, byta jobb och vinna i Drömcontainern under i stort sett en och samma vecka? På Åses sista dag på gamla jobbet fick hon ett samtal från en tidigare kollega. Hon lät uppspelt:

– Har du också fått brev från Postkodlotteriet? Det står att vi typ har vunnit….

Åse skyndade sig hem och mycket riktigt – i brevet stod det att hennes postnummer vunnit och att hon är garanterad en vinst.

– Jag tänkte att det blir väl max 2 000 kronor.

Dubbeltur i Drömcontainern

Åse har alltid fått höra att hon är ett typiskt söndagsbarn – en person med lite extra tur. När hon kom till utdelningen av Drömcontainern i Vellinge centrum trodde hon dock inte på någon större vinst. Några tusenlappar på sin höjd, hon har ju trots allt vunnit 100 000 kronor tidigare. Och det är hon mer än nöjd med.

– Jag har fått fyra vinster i mitt liv. Min dotter, mitt barnbarn och så två pengavinster.

I festvimlet i Vellinge centrum fick alla som vunnit i postnumret kvittera ut 5 077 kronor per lott. Med sina två lotter kammade Åse hem 10 000 kronor, vilket var mer än förväntat. Men än var inte kvällen över för söndagsbarnet Åse. När Putte stod på scenen och ropade upp de två magiska bokstäverna, för den vinnande postkoden, fick Åse hög puls.

– Men för fasiken, det är ju min postkod!

När de 14 vinnarna tagit emot sina vinstcheckar och glädjetjuten tystnat kunde Åse konstatera att hon totalt vunnit 87 078 kronor.

– Jag tänkte säga upp min ena lott strax innan jag vann. Det vågar jag inte göra nu, skrattar Åse.

Delade med sig till familjen

Åse är bra på att lägga undan pengar så en viss del av vinsten hamnade på sparkontot. Där ligger den och väntar på att rätt boende ska dyka upp. Resten av vinsten delade hon mig sig av. Dottern fick pengar till ett efterlängtat körkort och svärsonen fick hjälp med en renovering. Under tiden hon väntar på drömboendet passar hon på att skämma bort både sig själv och familjen.

– Jag har slitit så länge att jag vill unna mig saker nu. När man är pensionär har man inte råd.

Vinner hon igen?

Vad tror hon om framtiden, håller turen i sig?

– Vinner jag igen behöver jag inget för egen del. Då kan jag dela med mig till personer runt omkring mig. Det hade varit underbart.

Vi får väl se vad som händer 2028!