Cecilia vann efter tre månader

När 34-åriga mamman Cecilia vann hade hon bara varit med i Postkodlotteriet i tre månader. Att vinna på lotteri var för henne ett bra sätt att kunna att ge sina barn det lilla extra. "Barnen är i den åldern att de ska få uppleva saker och ting. Det vill jag ge dem, det är de värda".

Hennes strategi visade sig vara helt rätt, nu har hon möjlighet att ge barnen minnen för livet.

Hon valde Postkodlotteriet

Efter fyra år som ensamstående mamma till två barn började Cecilia fundera på hur hon skulle kunna dryga ut kassan. Att få möjlighet att kunna göra något roligt ibland. Valet föll på Postkodlotteriet för enkelhetens skull med prenumeration och vinstbevakning.

– Och vinner jag inte så går pengarna till något gott, resonerade hon.

Tre månader senare vann Cecilia nästan 57 000 kronor. Det kan man kalla nybörjartur.

”Hur mycket har jag vunnit?”

Det var på en bilresa hem från en shoppingtur tillsammans med en väninna som hon fick ett sms från Postkodlotteriet. ”Vi vill att Putte ska komma och besöka dig i morgon. Kan du ringa upp?” stod det. Innan hon ringde upp hade en väninna till Cecilia googlat lite.

– Du kan vinna allt från 10 000 kronor upp till nästan en miljon, upplyste väninnan henne.

Cecilia hade redan planen klar för sig när hon ringde tillbaka:

– Blir det mycket pengar går det till ett större boende. Blir det lite mindre ska jag göra något roligt med barnen.

När Cecilia pratade med personen från Postkodlotteriet var det något i samtalet som fick henne att tro att det inte handlade om någon miljonvinst. Max 10 000 kronor, tänkte hon. Och allt var såklart välkommet, hon hade blivit glad för bara några biobiljetter.

– Det är fortfarande overkligt att jag vann så mycket.

Barnen blev överraskade

Cecilia gjorde allt för att barnen inte skulle förstå att något ovanligt var i görningen älv hade hon städat halva natten, väl förberedd på att visa upp sitt hem i TV. När TV-teamet äntligen kom hade Cecilias föräldrar och väninna anslutit. Barnen hade inte förstått någonting och blev väldigt överraskade när Putte och teamet plötsligt stod på altanen. Att få vara med i TV överglänste alla vinster i världen – i alla fall för barnen.

När Cecilia drog vinstchecken ur guldkuvertet kändes allt overkligt. 56 813 kronor stod det på checken. Det räckte inte till ett nytt boende men var alldeles tillräckligt för en ny soffa och en resa för henne och barnen. En riktigt härlig barnanpassad lyxresa till Grekland närmare bestämt. Med pool ända upp till lägenheten och ett vattenland precis bredvid hotellet. Barnen ville naturligtvis resa på en gång. Men det fick bli ett restaurangbesök samma dag istället, på barnens favoritrestaurang. Notan blev lite extra stor eftersom de fick plocka till sig allt de ville ha.

För Cecilia är det jätteviktigt att kunna ge barnen det lilla extra.

– Jag vill lägga alla pengarna på barnen, tillägnar vinsten till dem. Ser till att de får härliga och bra minnen.